©  Foto:

Ærø Whisky

Besøg Ærø Whisky, et mikro-destilleri midt i Ærøskøbing, der producerer lokal og velsmagende whisky.

Ærø Whisky har til huse i det gamle vaskehus i gården bag Den Gamle Købmandsgård. Her er der indrettet besøgscenter og i højsæsonen kan du deltage i en af de guidede rundvisninger i destilleriet.

Kornet, der anvendes i Ærø Whisky, er byg. Man kan anvende al slags korn til whisky, fx er USA kendt for sin Bourbon-whiskey, som primært laves af majs. Rye-whisky laves af rug og til Single Malt anvendes byg.

Produktets sporbarhed er vigtigt for Ærø Whisky og fordi der anvendes lokale råvarer i produktionen ved de præcis hvorfra kornet stammer. Dette er unikt og lader sig kun gøre med en meget beskeden produktion. Fx indgår 2013/2015 høsten fra Dunkærgaard, der har tradition for produktion af malt-byg, i deres produktion og 2014 høsten stammer primært fra Tanges Øko-mark på Tværbymark.

Ærø Whisky samarbejder med Refsvindinge historiske røgmalteri og Kølsters økologiske malteri og lokale Ærø Bryggeri har leveret urt til deres første destillation i vaskehuset.

Træet som anvendes til at lagre whisky på, er altid egetræ. Egetræet er almindeligvis 100 år gammelt før det har en størrelse, som gør det anvendeligt til at bygge fade af. Ærø Whiskys produktion har de første år været med en blanding af ny ungarsk eg, ny amerikansk eg, tidligere sherryfade og endelig vort helt eget Ærøske egetræ.

Se mere på webshoppen.

 

Partner med Geopark Det Sydfynske Øhav