Gå til indhold

Herregårdsruten: Spodsbjerg-Bagenkop

Foto: Mikkel Jézéquel

Der er rig lejlighed til at blive klogere på etapen mellem Spodsbjerg og Bagenkop – naturformidling og koldkrigshistorier er noget af det, etapen byder på. 

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 44 km med små bakker, men uden de store stigninger – etapen køres med få undtagelser på asfalteret vej.

Snyd ikke dig selv for et besøg på Skovsgaard Gods, hvor du både kan tanke op på viden om naturen og smagsoplevelser i caféen. Her er oplevelser for både børn og voksne.

Ruten tager dig lige igennem gårdspladsen på Broløkke Herregård. Nyd synet af de historiske bygninger, mens du træder i pedalerne eller tag et længere ophold på stedet.

Tag en afstikker til Dovns Klint - det sydligste punkt på Langeland med fantastisk udsigt over havet. Gå ikke glip af de vilde heste på vejen.

På havnen i Bagenkop kan børnene sejle med Rasmus Klump, mens forældre/bedsteforældre kan observere de aktive fiskere, der stadig bringer fisk på bordet. 

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som en GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre uden hjælpemidler. 

Del dine fynske øjeblikke med os: