To cyklister gør holdet ved en badebro på strand med dige af store kampesten. I baggrunden en stor, hvid herregård og træer.

Herregårdsruten: Kerteminde-Nyborg

Foto: Daniel Villadsen

Etapen byder på den smukkeste tur langs havet med Storebæltsbroen i baggrunden, strand, skov og vingård.

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 34 km lang, og bortset fra en god stigning syd for Kerteminde, er der ikke mange højdemeter på denne del af ruten. Etapen er på asfalteret vej med mindre man tager en afstikker i skoven omkring Lundsgaard Gods.

Trænger du til en lille forfriskning? Gør stop ved Café Frits ved Lundsgaard Gods. Café Frits er placeret ved siden af Badehotellet og overfor kulturhus Anexet. Caféen serverer drikkevarer og lette anretninger hver lørdag og søndag fra 11-16.

Nyd udsigten med Storebæltsbroen i baggrunden, når ruten tager dig langs vandet. Snyd ikke dig selv for en velfortjent pause eller en dukkert ved Nordenhuse eller i Teglværksskoven.

I den gamle kongeby, Nyborg, kan du mærke historiens vingesus på voldene omkring Nyborg Slot og komme helt tæt på et andet storslået bygningsværk; Storebæltsbroen. Tag en afstikker til Knudshoved Fyr, og oplev det rige fugleliv og den skønne natur helt tæt på.

Hvis du ønsker andre overnatningssteder, kan Signatur Hotel Storebælt og Lundsgaard Gods Badehotel Sommers anbefales.

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.