Udsigt fra en bådebro ud over vand, hvor en række end røde og hvide huse spejles fra den modsatte kant.

Herregårdsruten: Bagenkop-Rudkøbing

Foto: Knud Mortensen

Oplev de langelandske kunsttårne, storslået natur med et rigt dyreliv og charmerende byhuse i Rudkøbing.

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 37 km lang, og er forholdsvis flad med et par stigninger undervejs. Etapen køres, bortset fra en kort passage med grus, på asfalteret vej. Husk at pakke rigeligt med snacks til turen, da der er begrænset med indkøbsmuligheder undervejs på ruten.

Tag en afstikker for at tage en dukkert i bølgen blå. Mellem Bagenkop og Rudkøbing ligger Ristinge, som især er kendt for sin badestrand – rent vand, klitter, marehalm og blåt flag. Det er ikke uden grund, at Ristinge Strand regnes som en af de bedste i Danmark. 

Er du til kunsthåndværk, skal du også tage en afstikker til Humble og besøge GALLERI NO 44, som drives af kunstneren Per Buk - manden som har skabt kunstværket Fugl Føniks til Herregårdsruten.

Nyd stilheden og det fantastiske dyreliv omkring Nørreballe og Lindelse Nor, mens du tramper derudaf. Fra Lindelse Mølle kan du også nyde udsigten ud over Lindelse Nor. 

I Langelands største by Rudkøbing kan du opleve charmende byhuse og købmandsgårde samt livet på havnen, hvor du også kan sejle med ÆrøXpressen til Marstal, hvor etapen på Ærø begynder.

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.