En kvinde i blåt cykeltøj cykler på et mountainbike-spor. Hun er på vej rundt i et sving og er omringet af skov.

Nyt mountainbikeområde i Svanninge Bakker

Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Uanset om du er helt grøn på en mountainbike eller en erfaren rytter, om du er til det mere rolige eller foretrækker det vilde, så finder du den helt rigtige udfordring i Sydfynske Alper MTB

Mammut-trail - I Mammuttens fodspor 

Da isen i slutningen af den sidste istid for godt 16.000 år siden forsvandt fra Sydfyn, indtog kæmpedyr som blandt andet mammutter, uldhårede næsehorn og bjørne Svanninge Bakker. I dyrenes fodspor fulgte de allerførste danskere, som jagede dyrene. I dag er mammutten og hans venner uddøde og jægerne er forsvundet, men tilbage står det storslåede landskab med den fantastiske historie.  

Hop på cyklen og følg det afmærkede spor. Rundt om ruten møder du 5 lyttestationer, hvor du kan høre Thomas Levin medlevende fortælle. På hver station er der tre forskellige lydfortællinger:  

  • Her får du tips til, hvordan du kan køre endnu bedre, og hvad du fx skal være opmærksom på, når du kører på det næste stykke af ruten. 

  • Her kan du høre om den natur, du kommer igennem på ruten. 

  • Her får du en historie serveret om mammutter og jægere. 

 

Ruten er 5,2 km.

Kvinde og barn på mountainbike i skovterræn.

Foto:Geopark Det Sydfynske Øhav

Flow Trail i Gåsebjerg Sand 
Flow Trail er et spor med en lang stigning til toppen, hvorefter du kan glæde dig til Fyns længste nedkørsel – vælg mellem enten den røde eller den blå. 

Pump track bane i Gåsebjerg Sand 
En pump track bane til dig, der elsker adrenalin, tricks og hop. 

Børne pump track bane i Gåsebjerg Sand 
Området byder også på aktivitet for de mindste. Der er nemlig etableret en børne pump track bane til børn med løbecykel. 

 

Området er offentlig tilgængeligt hele året og det er gratis at benytte. 

 

Læs mere om Mammut Trail i Svanninge Bakker  her