Cykelryttere på vej op ad stejl bakke.

Motionscykelløb på Fyn

Foto: Outdoor Sydfyn

Fyn byder på et væld af motionscykelløb, og der er helt sikkert også et for dig! Uanset om du er barn eller voksen, til det hyggelige familieløb eller det ekstreme motionsløb, så finder du det her på Fyn. 

En flok cykelryttere kommer kørende ad asfaltsti langs med en afspærring med tilskuere bag.
Destination Fyn

Fyn Rundt

Med sin start i 1894 er Fyn Rundt blandt verdens ældste cykelløb. Hvert år begiver 2000 amatørcykelryttere sig ud på det historiske løb, og dagen slutter med en cykelfest i Odense, når ryttere fra verdenseliten krydser målstregen.

To cyklister i fart hen ad vejen. Træ og grønne marker i baggrunden.
Destination Fyn

Nordfyn Rundt

Nordfyn Rundt er et familieløb med afstande fra 10 til 118 km, så alle kan være med. Løbet ligger i april, og ruterne bringer dig fra Bogense og ud på det flade Nordfyn. 

Tre foroverbøjede cykelryttere på ved ned ad bakke.
Outdoor Sydfyn

Carl Nielsen Touren

Carl Nielsen Touren ligger midt i maj og er med sine ruter fra 60 km et løb for de lidt hårdere cyklister. Ruterne går gennem de sydfynske Alper og Vestfyn, der med sine korte seje stigninger fører tankerne mod forårsklassikerne i Belgien.

Cykelryttere på vej ind ad lille bygade.
Jonas Bak

Tour Re Tour

Tour Re Tour løber af stablen i juni og byder på ruter på 63 og 134 km, samt et børneløb. Løbet bringer dig gennem den smukke natur på Holmen i Kerteminde og har til hensigt at sætte fokus på børn og unges muligheder for at dyrke motion i Kerteminde Kommune.

Motionscykelryttere på vej op ad lille bakke. En tilskuer står i vejkanten.
Pedaltramp Sydfyn

Alpetramp

Den fynske efterårsklassiker Alpetramp afholdes i oktober og er hjem for ruter på 60, 80, 145 og 170 km. Ruterne er udlagt tæt på de sydfynske Alper og byder på hhv. 600, 800, 1300 og 1600 forfærdelige højdemeter.

En flok motionscykelryttere på veje omgivet af grønne træer og marker.
Helle Stougård

Tour de Vestfyn

Hvert år i august køres Tour de Vestfyn i Middelfart. Det er et motionsløb for alle med 5 forskellige ruter - fra familieruten på 10 km til den lange rute på 125 km, som bringer rytterne gennem næsten 1000 højdemeter på de stejle vestfynske bakker. 

Kvindelige cykelryttere på vej op ad lille bakke med store træer i baggrunden.
Hjerterdametouren

Hjerterdametouren

Hjerterdametouren er et løb kun for kvinder. Løbet er for alle kvinder, da ruterne spænder fra 15 til 125 km, og dertil er der mulighed for at vælge mellem landevejsruter og mountainbikeruter. Desuden går 100 kr af deltagergebyret til Hjerteforeningen.

Cykelrytter på landevej på vej rundt i et sving.
Outdoor Sydfyn

Tour de Kerteminde

Tour de Kerteminde er med sine 3 ruter på 25, 60 og 120 km et cykelløb for hele familien. Med Tour de Kerteminde kommer du rundt i den skønne natur omkring Kertinge Nor, hvor alle ruter afsluttes med en udfordrende stigning.