En flok mennesker med vandreoppakning på ved ned af græsbeklædt sti.

Vandretur til overdrevet ved Egebjerg Bakker

Foto: Destination Fyn

Overdrev er et særligt naturfænomen - marker, der afgræsses af kvæg og heste og ellers vokser helt naturligt uden kultivering af nogen art. Det er meget fascinerende og findes flere steder på Sydfyn. Denne tur går til overdrevsområdet Egebjerg Bakker.

Egebjerg Bakkers kuperede landskab er gammel randmoræne dannet af nordøstisen under den sidste istid. Flere af bakkerne er over 100 meter høje, hvilket er meget efter dansk målestok.

Sådan finder du vej

Start ud fra Fjællebroen, hvorfra Øhavsstien fører dig ca. 6,5 km langs havet med en betagende udsigt hele vejen. Der, hvor du skal gå videre ad Øhavsstien ind i landet, møder du en ren kulturperle i form af en fredet naturskov præget af over 200 år gamle ege, navr, hassel og vedbend. Om foråret er bunden dækket af ramsløg.

Efter endnu ca. 10,5 kilometers vandring ad Øhavsstien kommer du direkte til Naturstyrelsen område i Egebjerg Bakker. Her finder du en stander med kort over området, og så er det ellers bare at udforske overdrevslandskabet.

Det er også en mulighed at forkorte dagens tur ved at tage bussen noget af vejen (se www.fynbus.dk for aktuelle ruter eller spørg på dit logi). Desuden er der en parkeringsplads nær Egebjerg Bakker, hvis du helst vil bruge energien på at gå rundt ude i overdrevslandskabet.

Flot udsigt

Fra Egebjerg Bakkers højeste punkter er der en flot udsigt ud over Det Sydfynske Øhav og mod nord over store dele af Fyn. Ønsker du mere udsigt, så får du det fra toppen af Egebjerg Mølle. Følg den lille sti langs markerne fra overdrevsområdet og smut op i den gamle mølle, der nu har en glaskuppel på toppen i stedet for møllevinger.

Møllen fungerer som aktivt Naturrum og indeholder blandt andet en lille, informativ udstilling om området. Læs mere om Egebjerg Mølle og om bakkerne.