©  Foto:

Teglværksskoven og Strandhøj (6 km)

Alle i Nyborg tager til "Strandvænget" - i dag Strandhøj. Parken med bålpladser og legeområder grænser op til skov og strand. Det er ideelt til udflugter, vandre- og cykelture. Skoven indeholder et MTB-spor, og en lang, god, ugenert strand. 

 

Teglværksskoven

Teglværksskoven er smukt beliggende ved Storebælt, nord for Nyborg. Skoven er 1,5 km lang og ca. 600 m bred. Hvor gammel den er, vides ikke, men Erik af Pommern skænkede skoven til Nyborg i 1435. Gennem tiderne har den således leveret træ til byens indbyggere samt egetømmer til Nyborg Skibsværft.

Den første regulering af skoven blev foretaget i 1880. Hovedtræarten er bøg med en iblanding af eg, ask, el og nåletræ. Den ældste bøgebevoksning er ca. 180 år gammel. Af de større dyrearter kan skovgæsten møde råvildt, hare og fasan.

Ved Teglværksskovens restauration ligger der ud mod havet en ret høj lerbanke med en kæmpehøj. Herfra var der en fin udsigt mod nord til Romsø og Hindsholm. På højen stod der i sin tid en lille pavillon, som blev opført omkring 1890, da den daværende Kronprins Frederik (senere Frederik den 8.) gjorde tjeneste ved garnisonen i Nyborg. Efter den store brand i Nyborg By den 11. – 12. september 1797 opstod der et stort behov for teglsten. Der blev derfor anlagt et teglværk i Kohaven, som herefter blev benævnt Teglværksskoven. Teglværket var beliggende i nærheden af restauranten og bestod af en større og en mindre ovn samt 4 ladebygninger.

Ad skovstier eller en sti langs kysten er det umiddelbart nord for Teglværksskoven muligt at komme til Strandhøj – det tidligere Strandvænget.

Strandhøj

Strandhøj ligger i et 30 tdr. land stort have- og parkanlæg med formidabel udsigt over Storebælt. Området er offentligt tilgængeligt og byder på mange muligheder for små naturoplevelser. Der er bålpladser, så man kan holde picnic. Der kan bades fra stranden, og der er mini-zoo, sanse-/legeplads m.m. Stedet er et yndet udflugtsmål.

Vandreruter

Der er et væld af mulige vandreture og ruter igennem såvel skov som park. Det er derfor svært at anvise én bestemt, men vi har gjort et forsøg, så du tilbagelægger ca. 5,5 km.