©  Foto:

Jul i Nyborg Vor Frue Kirke

Så er det tid til julehygge i Nyborg Vor Frue Kirke. Som altid er der julegudstjenester og julehygge på programmet. Orientér dig om kirkens julearrangementer nedenunder.

Lørdag 2. december

15.00-16.00: Jule-syng-sammen i Korsbrødregården
Hyggelig fællessang med kendte julesalmer og julesange sammen med kirkens organist Gitte Berggren og en af kirkens sangere.

Der er fri entré og ingen tilmelding.

 

Søndag 3. december

14.00: Adventsgudstjeneste for børn og familier – og kreativt juleværksted i Nyborg Vor Frue Kirke
Det er 1. søndag i advent. Efter børnegudstjenesten i kirken julehygger vi med lidt julegodter og med kreativt juleværksted i Korsbrødregården sammen med kirke- og kulturmedarbejder Stine Frederiksen. Arrangementet kræver ikke tilmelding.

Nyborg Kirkes pigekor medvirker ved børnegudstjenesten.

 

Onsdag 6. december

20.00: Julekoncert med vokalensemblet Musica Ficta i Nyborg Vor Frue Kirke
Glæd dig til Palestrinas julemesse og de bedste danske julesange. Palestrinas store og feststemte 8-stemmige julemesse for dobbeltkor ”Missa Hodie Christus natus est” er et hovedværk i senrenæssancens julemusik, og her flankeres værket af en perlerække af velkendte danske julesange, sunget under ledelse af dirigent Bo Holten.

Entré: 100 kr. Billetsalg på nyborgkirke.dk eller ved døren.

 

Lørdag 9. december

14.00: Syng! Reformationens lyd i Nyborg Vor Frue Kirke
Sang og koncert med sopran Lise Bech Bendix og organist Povl Balslev.

Ved juletid spiller julens salmer en stor rolle – også uden for kirkernes mure. Den fælles sang er en arv fra Reformationen, som er blevet skattet højt helt frem til i dag. Siden Reformationen er der kommet mange nye sange og salmer til, men der er fortsat mange spor fra renæssancen i vores sangskat. Til sang- og koncertarrangementet følges sangtraditionen fra Reformationen til nutiden, og undervejs giver organist Povl Balslev korte fortællinger om, hvordan kirkens musik har forandret sig fra renæssancen til i dag.

Der er fri entré og ingen tilmelding. Læs mere her https://nyborgslot.dk/reformationskongens-jul-spis-syng-dans/

 

Søndag 10. december

16.00: Lucia-gudstjeneste i Nyborg Vor Frue Kirke
Stemningsfuld gudstjeneste med Luciaoptog med Nyborg Kirkes pigekor og kor fra Nyborg Kulturskole. Under ledelse af organist Gitte Berggren.

 

Søndag 17. december

16.00: De Ni Læsninger i Nyborg Vor Frue Kirke
Julens traditionsrige musikgudstjeneste med bibellæsninger, der spænder fra skabelsen til Jesu fødsel, vekslende med fællessang af julesalmer og korsatser sunget af Nyborg Kirkes Højmessekor under ledelse af organist Claus Tolstrup.

 

Hele december

Hjertetræer på Nyborg Kirkegård
I adventstiden og hen over julen vil der stå et par juletræer og en fortællebænk på Nyborg Kirkegård ved Kronprinsensgade. Her kan børn og voksne sidde sammen, mindes dem, de holder af, og skrive en kærlig hilsen på et rødt hjerte, som hænges op på juletræet.