Grøn Kløversti Nyborg

Den Grønne Kløversti tager dig med rundt i Nyborgs historiske bymidte, hvor du kan opleve den middelalderlige Kongeby og residensstad. Turen er 2,7 km. 

Grøn Kløversti i Nyborg er en tur rundt i Nyborgs historiske bymidte. 

Med udgangspunkt fra havnen går stien ind ad den nu forsvundne strandport, anlagt af Christian 3., forbi Rosenbækken, hvor du kan se resterne af den længst bevarede bymur fra middelalderen i Danmark. Herfra går turen ind gennem Kongegade nu en af Nyborgs handelsgader og videre af Slotsgade, der grænser op til slotssøen og voldgraven omkring Nyborg Slot og sporene fra det imponerende fæstningsanlæg.

På fæstningsanlægget, oprindeligt anlagt af Christian 3. som en del af Danmarks første hovedstad, er der et fint kig ud over byen. Her er også mulighed for at opleve voldenes særlige natur, fx er der fundet eksemplarer af Nordlig Fugleedderkop.

På fæstningsanlægget findes også det gamle vandtårn nær Dronningens Bastion, der i dag er fredet, og åbent ved særlige lejligheder. Herfra går turen mod Møllebakken og ud gennem Landporten, der sammen med Strandporten var indgangene til Christian 3.s befæstede by. Fra landporten følges den brostensbelagte vej med lindetræerne ud til Ravelinsvej, som Nyborg Kirkegård grænser op til. Kirkegården har en særlig historie, da dele af kirkegården ligger på det tidligere fæstningsterræn.

Fra kirkegården løber den grønne sti hen over den sidste bastion på det tidligere fæstningsanlæg, Prins Carls bastion og videre forbi Vor Frue Kirke, der blev anlagt af Margrethe 1. i 1388. Bag kirken er der et kig ned gennem Nyenstad, der også er fra Christian 3.s tid. Bygningerne her blev formentligt bygget til at huse flådens folk. Fra Skippergade går stien tilbage til Adelgade og Nyborg Havn.

Praktisk information

Alle fire Kløverstiruter starter på Vesterhavn 3a, 5800 Nyborg og er skiltet i retning MED uret. Få en folder hos VisitNyborg, ved startstedet eller find ruterne på Endomondo til både Android og iOS.

Vi glæder os til at vise dig spændende og anderledes oplevelser i Nyborg inden for såvel kultur som natur. Kløverstiruterne er fra ca 2,5 til godt 33 km. Flere af ruterne kan også kombineres, så de bliver længere eller kortere efter behov.

God tur!

OBS: Da denne rute går igennem Nyborgs centrum, over kirkegårde mv. er det nødvendigt at trække cyklen flere steder. Alternativt anbefaler vi at du vælger at gå denne rute, da den flere steder er mere velegnet til en vandretur.