©  Foto:

Tag jernhesten gennem Reformationen

Tag cyklen til Reformationen på skønne Østfyn. Kør på opdagelse i maleriske landskaber og få et fantastisk indblik i historien. 

Hop på cyklen og oplev Reformationen på det skønne Østfyn

I 2017 var det 500 år siden, munken Martin Luther startede Reformationen i Tyskland. Det gav dønninger - også på Østfyn, hvor den kongelige residensby Nyborg lå i centrum af de dramatiske begivenheder.

Tag med Østfyns Museer rundt i Reformationen på Østfyn, og nyd de bølgende og smukke landskaber på to forskellige Reformationscykelruter. Fra hellige, katolske relikvier i sognekirker over prægtige herregårde til kongemagtens centrum i Nyborg - den første, danske reformationshovedstad - med Nyborg Slot som udgangspunkt for Christian 3.'s nye protestantiske rige.

Østfyns Museer har udviklet dette særlige rutekort med cykelruter og en historisk beskrivelse af samtlige rutepunkter. Det hele er afmærket med GPS-koordinater på kortet, så det er nemt at finde vej. 

Kør på opdagelse i maleriske landskaber, og få et fantastisk indblik i historien på en sjov og sund måde!

Ruterne tager dig rundt til steder som Nyborg, Øksendrup, Svindinge, Regisse Kilde, Hesselagergaard, Holckenhavn, Drigstrup, Mesinge, Kerteminde og Birkende.

Kortet er opdateret af VisitNyborg i 2021 med mere cykelegnede ruter.  

VisitNyborg ønsker dig god cykeltur på cykelruten om Reformationen.