Destination Fyn_logo

Rekordsommer lindrer Odenses sår efter Corona

15.10.2021
Foto: VisitOdense

Odense har haft den bedste turismesommer i mange år. Faktisk er det lykkedes at bringe den fynske hovedstad så fint på fode efter sidste års meget stille højsæson, at antallet af overnatninger i byen i år klart overstiger niveauet for juli-august før pandemien.

Meget tyder på, at turismen i Odense er kureret efter Covid19 og tilbage i en form, der er stærkere end nogensinde før. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er der tale om den bedste sommer i Odense i mange år med en stigning i overnatninger på 11 pct. set i forhold til 2019, hvor pandemien endnu ikke havde sat sit aftryk på rejsemønstre og ferievaner.

Tallene bekræfter i høj grad fornemmelsen af, at Odense har haft en rekordsommer, når det kommer til gæster udefra. Mange odenseanske hoteller og attraktioner har ligget vandret og gør det stadig her ved indgangen til efteråret, så der er tale om et solidt comeback efter en meget hård tid for vores fynske storby, fortæller Rasmus Hessum, direktør i Destination Fyn.
 

Endnu større ambitioner for turistbyen Odense

Borgmester Peter Rahbæk Juel er også stolt over den positive udvikling og af, hvordan Odense som by er kommet godt igen efter en lang periode med nedlukning:

Sommerens rekord viser med al tydelighed Odenses potentiale som turistby. Det er fantastisk at se, hvordan de mange ekstra initiativer og tiltag har virket og virkelig givet branchen de bedste betingelser for at rejse sig igen. Det er med til at give appetit til at tage det videre med endnu større ambitioner, og nu skal vi sammen med erhvervene vise, at Odense virkelig fortjener pladsen som en af Danmarks førende turistdestinationer.

Heldigvis er væksten i overnatninger en tendens, der ser ud til at fortsætte og måske endda forstærkes i den resterende del af året. Erhvervsturismen er for alvor vendt tilbage, og mange hotel- og konferencesteder i Odense ser ind i det travleste efterår, de nogensinde har haft.

- Vi oplever i høj grad, at der er kommet gang i forretningen igen efter Corona. Vi løber rigtig stærkt i øjeblikket. September blev den bedste måned i historien for Hotel Odeon, og det bimler og bamler med bookinger til resten af efteråret. Det er især på konferencesiden, at overnatningerne tikker ind, men vi har også fortsat leisuregæster, der kommer for at opleve byen, fortæller Enrico Augustinus, direktør hos Odense Sport & Event, som står bag de to store Odense-hoteller Hotel Odense og Hotel Odeon - samt Stella Maris i Svendborg.

- Vi får bookinger fra hele landet og i september blev vi blæst bagover med hele 22 bookinger i en ellers ret stille måned for Aafarten.

Succes med at udvide sæsonen

Mange af byens attraktioner er nemlig lykkedes meget effektivt med at udvide sæsonen, så man lige nu stadig tiltrækker gæster til de nye og nypudsede kulturtilbud i byen. Gæster som ofte bliver i byen og overnatter.

Med et solidt skub i ryggen fra Kickstart Kulturturisme har vi fået gang i vores Mystery Tour, som er en slags flydende escaperoom med et spændende mysterium, der skal løses både til lands og til vands i Fruens Bøge, fortæller direktør hos Odense Aafart Eva Pasgaard.

- Vi får bookinger fra hele landet og i september blev vi blæst bagover med hele 22 bookinger i en ellers ret stille måned for Aafarten.

På Kunstmuseum Brandts har man også mærket tilstrømningen af turister, idet museet fra juli-september har oplevet en stigning på 39 pct. i besøgstallet sammenlignet med 2019. Hele 31.352 lagde således vejen forbi for bl.a. at opleve Brandts' Scherfig udstilling og det spændende nyudviklede produkt "Kunstjagt", som har gjort museet mere tilgængeligt og oplagt for børnefamilier.

Blandt de andre nye kulturtilbud, som har krydret Odenses attraktionsværdi og pirret turisternes sans for at besøge byen, er bådture til alternative dele af Odense Havn med GoBoat og vandring i fodsporene på øllets historie med en spritny podcast i ørene og fynske specialøl i hånden.