Destination Fyn_logo
Bænk ved Knuds Hoved med tangen og solnedgang i baggrunden

Udviklingsplan for Fyn og Øerne i erfarne hænder

21.3.2023
Foto: Daniel Villadsen

Det bliver rådgivningsfirmaet BARK, der sammen med arkitektvirksomheden NORRØN og tidligere Wonderful Copenhagen-direktør Lars Bernhard Jørgensen kommer til at føre pennen på Udviklingsplan for Fyn og Øerne. 

Den nye langsigtede plan for fynsk turisme er dermed ikke bare i gode men også meget erfarne hænder. De 10 fynske kommuner samles for første gang med planen i centrum i morgen.

Fyn og Øerne har en stor rigdom af kultur og natur, og potentialet for at skabe en bæredygtig udvikling til glæde både for gæster og fastboende er stort. Fyn og Øerne er kun det fjerde område i Danmark, der begiver sig i kast med det omfattende projekt at udforme en fælles udviklingsplan, som skal afdække og forløse stedets fulde potentiale.
 
Fyn kommer dog til at kunne trække massivt på erfaringen fra to af de tidligere udviklingsplaner. Det er nemlig rådgivervirksomheden BARK, der med sine stærke allierede NORRØN og Lars Bernhard Jørgensen får til opgave at udarbejde en plan i det fynske.
 
- Vi er rigtig glade for, at de fynske kommuner og Destination Fyn har valgt os. Arbejdet med en udviklingsplan af den her karakter er jo en gennemgribende proces, som vi ser meget frem til at kunne tage Fyn og Øerne ved hånden i. Noget af det særlige på Fyn og Øerne er, at der er kort til det hele: 1.100 km kyst, et unikt øhav og en storby i rivende udvikling. Så vi ser et stort potentiale for at skabe en udviklingsplan, der kommer til at gavne hele Fyn, siger BARK's direktør Birgitte Svarre.
 
Rådgiverteamet har allerede lyttet til planer og ideer ude i hver af de fynske kommuner og er klar til at give deres helt indledende bud på, hvad det er for fælles udviklingspotentialer til gavn for lokalsamfund og turister, planen bl.a. kan basere sig på.
 
Det sker, når alle ti fynske kommuner for første gang sætter sig sammen omkring planen på en workshop i Svendborg onsdag.

To stærke udviklingsplaner på CV'et

BARK og Lars Bernhard Jørgensen var også konstellationen, der holdt tøjlerne på den sjællandske udviklingsplan, som udkom i august 2020, og BARK stod bag Danmarks første udviklingsplan, der fra juni 2018 blev udarbejdet for 10 kommuner på tværs af tre destinationsselskaber på den jyske vestkyst.
 
Det er derfor med en meget tryg mavefornemmelse, at Destination Fyn nu tager skridtet ind i den analysefase, der i slutningen af året bl.a. skal munde ud i nogle pejlemærker for den fælles udvikling på øen og op til 10 udvalgte feriesteder, hvoraf halvdelen skal udvikles inden for den allerede fastsatte ramme.
 
- Vi ser frem til samarbejdet med BARK og forventer os meget af deres evne til at hjælpe os med at forløse Fyns fulde potentiale i den her udviklingsplan. Fordelen ved Fyn & Øerne er jo, at vi allerede har et stærkt og tæt samarbejde på tværs. Det fundament glæder vi os til sammen med det erfarne rådgiverteam at konstruere udviklingsplanen på, siger direktør i Destination Fyn, Rasmus Hessum
 
De grundlæggende bevillinger til Udviklingsplan Fyn & Øerne fra hhv. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og den filantropiske forening Realdania på i alt ca. 5 mio. kr. blev givet i september sidste år, og Dansk Kyst- og Naturturisme, der ligeledes er partner i projektet, glæder sig over, at projektet nu for alvor er i gang.
 
- Udarbejdelsen af udviklingsplaner for større og oplagt sammenhængende geografiske områder som Fyn er et vigtigt led i den nationale strategi for bæredygtig turisme. Og vi er ikke i tvivl om, at de fynske kommuner kan komme godt i mål med deres plan via det allerede stærke samarbejde omkring turismen på Fyn, siger direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted.

Kontaktinformation

Direktør Destination Fyn, Rasmus Hessum, tlf. 29 33 54 25
Direktør BARK Rådgivning, Birgitte Svarre, tlf. 22 34 87 86
Direktør Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted, tlf. 23 32 90 09

Læs mere om arbejdet med en fælles udviklingsplan for Fyn og Øerne her