Gå til indhold
Knudshoved, Nyborg

Østersørutens etape 9: Korsør - Nyborg - Svendborg

Foto: Daniel Villadsen

Fyns østlige kyst – Storebæltsbroen i profil – Grønne volde omkring Nyborg Slot – Holckenhavn Slot – Broholm Slot – Lundeborg havn – Handelsplads og legeplads – Fyn er fin – Gourmet i særklasse – Whiskey destilleri – Den fynske vinrute

Nyd udsigten og hvil benene, mens du vinker farvel til Korsør på Østersørutens etape 9 og passerer Storebælt for at lande i den fynske købstad Nyborg. Denne stemningsfulde by med slot og byliv har flere gode, børnevenlige strande. Det er også værd at mærke stemningen på Nyborg Marina og holde et lille stop syd for centrum for at betragte det pragtfulde Holckenhavn Slot.

Nu går turen sydpå, hvor du kan vælge at holde pause for at nyde en forfriskning – eller overnatte – ved Bøsøre Strand Feriepark. Næste stop er Hesselagergård, der ligner noget fra et eventyr. Herfra er der kun få kilometer til Lundeborg; en lille charmerende fiskerflække og en mægtig handelsplads i jernalderen.

Tag turen til det romantiske Broholm Slot, hvor du kan booke et værelse og bo som en fyrste. Nær ved Svendborg kan du besøge Skårupøre Vingård, hvis du er nysgerrig og tørstig, og ellers vil Skårupøre være et perfekt sted til en pause, inden du afslutter etapen i Svendborg.

Hvis du kører etape 9 i modsatte retning med Svendborg som startpunkt, kan du fra Korsør køre videre på etape 8 til Næstved.

Højdepunkter fra etape 9

Foto:Nicolai Godvin

Købstaden Nyborg

Vidste du, at Nyborg var Danmarks første hovedstad? Med den viden giver det pludselig også god mening, at Nyborg Slot rummer Nordens ældste bevarede kongeborg fra 1170. Slottet spillede en vigtig rolle i middelalderen. Det kan du næsten fornemme, når du går en tur på de grønne volde og betragter slottet, der i disse år gennemgår en gennemgribende restaurering og ombygning.

Også byens kirke, Vor Frue Kirke, der er fra 1300-tallet, er et besøg værd. I sommerperioden kan du med fordel sikre dig en plads til de populære forestillinger ved Nyborg Voldspil, der er Danmarks ældste friluftsteater. Eller måske skal du planlægge din tur omkring den første weekend i juli, hvor Nyborg forvandles til en middelalderby under Danehof – Danmarks mest autentiske middelalderfestival.

Få mere information på visitnyborg.dk

Storebælt, Storebæltsbroen

Foto:Destination Fyn

Storebæltsbroen ved Nyborg

Selv på afstand er Storebæltsbroen mellem Sjælland og Fyn et imponerende skue. Østbroens to pyloner er med deres 254 m blandt Danmarks højeste punkter. Mellem pylonerne er der et spænd på 1624 m, og det gør østbroen mellem Sjælland og Sprogø til Europas længste hængebro. Broen åbnede for tog i 1997 og biltrafik i 1998. Den består af to broer med en samlet længde på 18 km og en tun-
nel til tog.

Oplev broen tæt på fra udsigtsplateauet for enden af Hjejlevej i Nyborg lige under vestbroen.

Få mere information på visitnyborg.dk

Restaurant Hesselet

Foto:Destination Fyn

Gourmet i særklasse

I Nyborg har du muligheden for at opleve gourmet i absolut særklasse. Restaurant Lieffroy, Restaurant Hesselet og Restaurant Remisen er alle garanter for store smagsoplevelser i unikke omgivelser.

Den sidstnævnte ligger i forbindelse med Nyborg Destilleri i DSB’s gamle togværksted ved havnen i Nyborg. Hallerne er renoveret med nænsom respekt for historien og indeholder ud over restaurant, produktion og lagerhal, hvor whiskyen roligt modner, også café og butik med destilleriets egne økologiske produkter.

Få mere information på visitnyborg.dk

Foto:Destination Fyn

Broholm Slot

En smuk og historisk tidslomme med slotspark, voldgrave og vandmølle, hvor du let kan dagdrømme dig tilbage til den tid, hvor den verdenskendte, danske eventyrforfatter H.C. Andersen havde sin gang på slottet. Broholm Slot er et privatdrevet gods med land- og skovbrug.

Du kan opleve kammerherre Sehesteds unikke Oldsagssamling og de stemningsfulde gemakker i hovedbygningen, når der er rundvisning. Forkæl også dig selv i gourmetrestauranten, og book evt. et fyrsteligt ophold med overnatning på slottet.

Få mere information på broholm.dk

Østersørutens etape 9 - Lundeborg Havn

Foto:Hans Sturesson

Lundeborg Havn

Lundeborg er en gammel hyggelig fiskerihavn, hvor du stadig kan opleve det unikke maritime miljø med fiskerbåde, der anløber havnen med deres fangst. Nyd synet fra en af havnens charmerende spisesteder, der tiltrækker både de lokale og feriegæster.
Lundeborg er omgivet af en fantastisk og frodig natur med skove, enge og marker. Der er flere vandre- og cykelruter bag byen og langs kysten. Ved siden af havnen er der en spændende naturlegeplads med vikingetema.

Få mere information på marinaguide.dk/lundeborg-havn/om-havnen/

Skaarupøre Vingård

Foto:Skaarupøre Vingård

Den fynske vinrute

Passionen for smage, dufte og vinmagerens oldgamle håndværk gennemsyrer de fynske vingårde. Det står klart, når du går en tur mellem de snorlige rækker af vinstokke, eller når du falder i snak med vinavlerne om deres lidenskab for at dyrke og forædle de druesorter, som trives på Fyn.

På turen mod Svendborg kan du med fordel besøge Frørup Vingård, Vejstrup Vin, Skårupøre Vingård eller Svendborg Vingaard, uden at det kræver en længere afstikker fra Østersøruten.

Få mere information på visitfyn.dk

Del dine fynske øjeblikke med os: