I Danmark boede de på Hotel Ærø i en måned, inden de indlogerede sig på et lille sted i Troense på Tåsinge. Det gjorde de for at undgå Elviras bror, der ankom til Svendborg med et andet cirkus. Måske også på grund af den store ubetalte hotelregning. De ville returnere til Svendborg, når broderen var rejst. Sixten Sparre havde regnet med at få yderligere finansiel støtte fra sin familie, men det fik den i forvejen forgældede 35-årige dragonløjtnant ikke.
På et pensionat i Troense får de en frokostpakke med et par øl. Den tager de med ud i Nørreskov ved Valdemars Slot. Efter frokosten skyder Sixten Sparre først Elvira Madigan og så sig selv. De blev fundet med et fredfyldt udtryk i ansigtet, blev det fortalt på den tid. Den skete omkring den 20. juli 1889. De ligger begge begravet på Landet Kirkegård på Tåsinge.
Mærsk-familiens kirke
Vores tur starter ned ad Brogade ved siden af Hotel Ærø. Læg mærke til de smukke gamle bygninger og selve gaden, der har den gamle fiskerbys bløde svaj.
Hele cykelturen til Faaborg følger Østersøruten med en meget fin afmærkning undervejs. Jeg vil derfor spare jer for opremsning af alle de mange vejnavne.
En stor del af det gamle havnemiljø ligger inde bag husene på venstre side ud ad byen. Et stykke ude vil I kunne skimte den gamle portal til færgelejet for færgen til Vindeby på Tåsinge. Der er kun 400 meter til den anden side. Færgeforbindelsen blev hurtigt overflødig efter indvielsen af Svendborgsundbroen til Tåsinge i 1966.
Ruten fortsætter ud langs Svendborgsund under broen. Her drejer vi ned mod St. Jørgens Kirke.
Afstikker: Østersøruten drejer mod højre før kirken, men jeg synes, at I skulle tage ned og kigge på den smukt beliggende kirke. Her ligger en stor del af Mærsk-Møller-familien begravet. Peter og Anna Møller Mærsk grundlagde rederiet A.P.Møller her i Svendborg. Mærsk McKinney Møller var barnebarn af Peter og Anna Mærsk-Møller. Gå en tur på den meget velholdte kirkegård med en flot udsigt over Svendborgsund.
Tilbage til ruten ad Niels Hansens Vej. På højre hånd kommer et parklignende anlæg ved Kai Nielsens Vej. Her ses billedhuggeren Kai Nielsens yndefulde skulptur "Svendborgpigen".
Luksushotel og små veje
Vi fortsætter ud ad Kogtvedvej mod Rantzausminde. Et godt stykke ude ser vi et skilt ned til luksushotellet Stella Maris. I sin tid et missionshotel nu et hotel med en høj standard og en dejlig restaurant med en grøn udsigt over Svendborg Sund.
Inden længe kører vi helt ud ad Svendborg by. Vi passerer den flot beliggende Rantzausminde Strand Camping inden Rantzausmindevej bliver til Lehnskov Strand. Her er en flot udsigt ud over det bølgende landskab, der venter os længere fremme.