Kaleko Mølle

Find Julemandens gode humør på Kaleko Mølle

I år genudsender DR Ramasjang den gode gamle julekalender Nissebanden. Og som alle børn ved, så bor Nissebanden jo i Kaleko Mølle ved Faaborg. Ud over at have huset Nissebanden, så er Kaleko Mølle også Danmarks længst fungerende vandmølle.

Lige fra den 4. december og helt frem til 3. januar kan børn og barnlige sjæle besøge området ved Kaleko Mølle.

Hjælp julemanden med at finde sit gode humør

Lige som i julekalenderen, er den helt gal på Kaleko Mølle i år – for julemanden kan ikke finde sit gode humør. Måske kan du hjælpe ham?

I området ved Kaleko er der nemlig en række poster, som du skal gennem for måske at finde hans gode humør, så det atter kan blive jul.

COVID stopper ikke julen på Kaleko Mølle

I år er alt ikke som i de gode gamle dage, hvor alle kunne forsamles i juletiden. I år er der covid-restriktioner, som giver særlige benspænd for børn – og måske også for nisser? På Øhavsmuseet er årets aktivitet på Kaleko Mølle derfor planlagt, så alt foregår udenfor møllen – og intet er bemandet. Det betyder, at området kan besøges, lige når det passer dig og din familie. Om lillesøster vågner tidligt og er klar kl. 5 - eller morfar virkelig trænger til en spadseretur efter timer ved julebordet, så er en tur til Kaleko oplagt. 

Deltagelse i aktiviteten ved Kaleko Mølle er gratis.

Skulle du blive småsulten, så medbring hellere din egen vaniljekrans, for i år er der ikke salg ved Kaleko Mølle.

Nissenbanden vises på DR Ramasjang alle decemberdage kl. 17.


Sydfynsk idyl på vandmøllen

I det skønne og bakkede sydfynske landskab ligger Kaleko Mølle, som er en gammel vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet. Den sidste møller boede på møllen indtil 1912. Møllen har været åben for gæster de seneste 100 år og har begejstret besøgende i alle aldre med sin helt særlige stemning.

Mølledrift
Det gamle vandhjul er restaureret og kan køre, som det har gjort, da det malede korn i 1600-tallet. Møllehuset er indrettet som et møllerhjem kunne have set ud for hundrede år siden. Her kan man nyde de smukke omgivelser og samtidig få indblik i møllevirksomhed som den foregik, den gang møllerne stadig var et centralt erhverv i det danske samfund.

”Nissebanden” på Kaleko
Nogle besøgende vil genkende de ydre rammer på Kaleko fra DRs julekalender ”Nissebanden”, der blev sendt første gang i 1984. Siden har serien været genudsendt adskillige gange. Kaleko dannede baggrund for alle udendørsscenerne for ”Nissebanden”, mens de indvendige scener er filmet andre steder.

Gratis adgang.