©  Foto:

Stokkebye Vingård

Stokkebye Vingård ligger i Bovense ved Nyborg. Her er udsigt til både Storebælt og omkringliggende marker. 

Vingård i idylliske omgivelser.

Vinen produceres i vingårdens eget vineri, og vingården råder over i alt 17.000 vinstokke, hvor af de første blev sat i 2009. Vinen er på nogle af landets førende gourmetrestauranters vinkort, her i blandt Lieffroy i Nyborg, Rudolf Mathis i Kerteminde, Falsled Kro, Alchemist og Geranium.

Blandt Vingårdens udvalg er der hvidvine, mousserende vine og hedvine. Hoveddruen er Pinot Noir efterfulgt af Solaris. De bliver alle produceret økologisk. Der bliver f.eks. ikke sprøjtet med ukrudtsmidler - men ukrudtet fjernes maskinelt ved brug af en traktor. Al høst, sortering og plukning er ved håndkraft. 

Hvis man er til caviar og ørredrogn, er dette også noget der, kan findes på vingården. Caviaren kommer fra stør der opdrættes i natursøer ved Slevsig-Holsten. Æggene forarbejdes hos verdens ældste caviarhus i Hamburg. Ørredrognen kommer fra ørreder opdrættet i Danmark. 

Der er desuden mulighed for at deltage i vinsmagning med rundvisning. Køb billet til 

Der kan også bookes privat gruppebesøg på vingården ved minimum 10 personer. Besøget kan omfatte rundtur i vineriet og vinmarken, samt smagning af vine og evt. caviar eller tapas. 
For privat gruppebesøg sker henvendelse pr. mail eller telefonisk. 

Vin, caviar og ørredrogn kan købes i gårdbutikken eller på Stokkebyes webshop.

Ved køb af vin og caviar i Gårdbutikken ring på 51 30 11 25. 

Gårdbutikken holder åbent fredage og lørdage fra kl. 11-16 fra fredag 29. marts.

Se en video om Stokkebye Vingård her.