©  Foto:

Otterup Byskov

Gå tur i den gamle mose og den nye skov lige ved siden af Otterup og nyd den skønne natur - både på den 2 km lange skov og i hele skoven, som du frit må udforske!

Otterup Byskov ligger lige ved siden af Otterup by, og her er både skov, mose og sø - og oven i købet en lille kælkebakke, hvor du også finder et borde/bænkesæt, hvor du kan nyde din medbragte mad eller kaffen!

Der er en to km lang sti gennem skoven og rundt ved mosen, og her kan du nyde en dejlig tur under de høje bøgetræer. Du må også meget gerne forlade stien og udforske naturen frit på en frisk gåtur. Måske kan du være heldig at se en grønirisk - eller kig efter vandnymfe-insekter i mosen. Hunde skal holdes i snor.

Hele familien kan også tage på et ægte Natur-Eventyr i Otterup Byskov, hvor I følger historien om ræven Ingolf på en sjov rute.

⇒ Læs hvordan du tager med på Natureventyr her!

Har du lyst til en ridetur? Så kan du tage hesten med til en dejlig tur, for du må gerne ride på stien.

Du må også gerne overnatte en nat i eget telt i skoven. Du kan se reglerne for fri teltning her.

Fra losseplads til naturgenopretning

Otterup Byskov blev anlagt i 1994 og 1995. Området består af skov og Otterup Mose, der engang var en stor mose med eng, rørskov og mange småsøer., Den blev dog efterhånden drænet til et meget mindre område, og i 1950'erne og 1960'erne blev der anlagt en losseplads. Men så købte Naturstyrelsen området, plantede bøg, eg og ask, og nu har naturen overtaget området igen. Byskoven og kælkebakken ligger delvis oven over den tidligere losseplads.

En tur i Otterup Byskov er derfor også en tur i en ægte naturgenopretning - oplev hvor smukt naturen kan vende tilbage.

Parkering ved Otterup Mose.