©  Foto:

Østersøruten N8 - Langs Lillebælt 331 km

Langs Danmarks største Naturpark – Naturpark Lillebælt

Km: 331 km
Alternativ rute forslag: 288 km
Højdemeter: 784 m

Start: Middelfart
Østersøruten er Danmarks længste nationale cykelrute med sine 820 km. Den går på tværs af det sydlige Danmark og bindes sammen af fem færgeforbindelse og otte broer. Den smukke og kystnære rute kombinerer nogle af de bedste natur- og kulturoplevelser i Syddanmark.
Den østlige del af ruten er på 331 km og løber langs Danmarks største Naturpark, Naturpark Lillebælt, med oplevelser som Bridgewalking, guidet tur på Fredericia Voldanlæg, oplevelser på kongeslottet Koldinghus. Ruten løber videre gennem det historiske Sønderjylland med Haderslev Dom kirke og Dybbøl Mølle og Sønderborg Slot. Turen fortsætter til den idylliske ø, Ærø, og videre til den maritime kystby Svendborg. Fra Svendborg løber ruter videre igennem det naturskønne Assens og tilbage til den gamle kystby Middelfart.
Ruten løber af gode cykelstier og veje og ligger tæt på byliv, restauranter og Bed+Bike overnatningssteder

Ruten i etaper:
Etappe 1: Middelfart – Fredericia – Kolding (37 km)
Etappe 2: Kolding – Haderslev (37 km)
Etappe 3: Haderslev – Aabenraa (35 km)
Etappe 4: Aabenraa - Sønderborg (60 km)
Etappe 5: Sønderborg – Ærøskøbing (41 km)
Etappe 6: Ærøskøbing – Fåborg (35 km)
Etappe 7: Fåborg – Assens (43 km)
Etappe 8: Assens – Middelfart (43 km)

Under "Links" i bunden af siden finder du et link til ruten i Naviki. Her kan du oprette dig som bruger, hvorefter du kan gå ind på ruten og gemme den under ”mine ruter”. Derefter kan du downloade Naviki appen og åbne op og finde rute under ”mine ruter” for at køre efter ruten.