©  Foto:

Marstal Lystbådehavn

Marstal har Ærøs største marina med alle ønskelige faciliteter, og i behagelig gåafstand fra byens hjerte og Eriks Hale.

Øens største lystbådehavn finder du i Marstal, og den blev i 2019 kåret til Årets Havn af Danske Tursejlere. Marinaen rummer alle ønskelige faciliteter som legeplads, hyggelige grill-huse og gode toilet- og badefaciliteter, og så ligger den i behagelig gåafstand til byen, hvor du finder restauranter, indkøbsmuligheder og ishuse. Udsigten fra marinaen er heller ikke dårlig; her kigger du nemlig mod Eriks Hale – en dejlig badestrand med fotogene badehuse i alle farver.

Praktiske oplysninger om anløb af Marstal havn:
På Ærøs østende, på grænsen mellem Det Sydfynske Øhav og Østersøen, ligger Marstal havn. Havnen er mod syd beskyttet af sandtangen Eriks Hale, som marstallernes badestrand med de berømte badehuse, kaldes.

Mod øst er havnen beskyttet af en 1 km lang stenmole, opført frivilligt af søfolkene fra 1825 og flere årtier frem, som beskyttelse for den store sejlskibsflåde, der talte mere end 300 enheder omkring år 1900.

Kapacitet 400 både - Søkort 170
pos.: 54*  50,93' N  10*  31,44' E