©  Foto:

Langø Mølle

Nyd den fantastiske udsigt fra den gamle pumpemølle Langø Mølle, der i dag er et flot og nyrestaureret fugle- og udsigtstårn.

Langø Mølle er et fugletårn på Gyldensteen Strand, hvorfra du kan se Gyldensteen Strand, Æbelø og den nordfynske natur.

Langø Mølle blev bygget i 1870 som pumpemølle. Det var en af de metoder, de brugte for at fjerne vandet fra den tidligere havbund og gøre jorden klar til landbrug. Men møllen blev taget ud af brug og fik lov til at forfalde. Da den anden pumpemølle ved Gyldensteen Strand, Stegø Mølle, brændte ned i 1974, blev den genopbygget ved at tage meget af Langø Mølle. Det gælder bl.a. toppen, den såkaldte hat, som blev taget fra Langø Mølle til Stegø.

Fugle- og udkigstårn

I dag er digerne fjernet fra Gyldensteen Strand, og havet har fået lov at komme igen. Og Langø Mølle er blevet genopbygget som et fugle- og udkigstårn, med indvielse den 15. december 2017.

I kan stadig se den store vandsnegl, archimedes snegl, der løftede vandet op fra det inddæmmede areal og over havoverfladen. Og når man går op ad trappen, får man også et sjovt indblik i tårnets fortid - I kan stadig se lidt rester af tapet fra dengang, tårnet var i brug.

Fra toppen af tårnet er der en imponerende udsigt ud over havet og Gyldensteen Strand-området.

Der er gratis adgang, og det tager ca. 20 minutter at gå hertil fra parkeringspladsen ved Langø 1.