Gå til indhold
©  Foto:

Langesø Slot

Det flotte Langesø Slot ligger ud til den lange sø og tæt på Odense, midt i de dybe skove...

Den smukke herregård, Langesø Slot, ligger ned til en lang, smal sø, der har givet navn til stedet. Den nuværende bygning blev opført 1774-78, men der var herregård på stedet allerede i dronning Margrethe I's tid. Der har været mange herregårdsbygninger på stedet, bl.a. opførte Antonius Bryske en hovedbygning med tårn i 1554. Den fik dog kun kort levetid, da den var bygget ved søbredden, der sank under de tunge sten. I slutningen af 1600-tallet blev der bygget en bindingsværksbygning, og 100 år senere kom så den nuværende hovedbygning i klassicistisk stil.

Herregården har haft mange ejere, men ejerrækken har især været domineret af adelsfamilierne Skinkel, Bryske og Berner. Under slægten Berner blev herregården ophøjet til et baroni af kongen. I 1977 oprettede den sidste ejer, Godske lensbaron Berner Schilden Holsten, Langesø-Fondet og skænkede herregården dertil. Fondets bestyrelsesformand skal altid være et medlem af Berner-slægten.

Der er en stor produktion af juletræer på godset.

Herregården er i privat eje og kan kun ses fra vejen.

Til gengæld er der mange vandrestier i de store skove omkring slottet, hvor det er dejligt at gå tur. Der er MTB-baner og ridestier i skovene. Hvis I ønsker at bruge dem, skal I huske først at købe licens.

Der er også mulighed for at se slottet fra søsiden. Lej en båd og nyd en sejltur på Langesø med eller uden fiskestang. Både kan lejes lokalt.  

Del dine fynske øjeblikke med os: