©  Foto:

Kongens Fadebur

Fødevarenetværket Kongens Fadebur bygger på mere end 800 års tradition for at producere og levere de ypperste råvarer og produkter til store begivenheder i Nyborg Len.

Gennem hele middelalderen mødtes kongen med sit parlament på Nyborg Slot, og senere udviklede byen sig til det, man kan kalde Danmarks første hovedstad. Det var en stor begivenhed, når kongen og hans følge kom til byen. Så var der brug for mad og drikke i rigelige mængder fra Kongens Fadebur. I Nyborg var der sørget særligt godt for dette.

Det kongelige Nyborg Len dækkede næsten halvdelen af Fyn og hørte som et af de eneste i landet altid til kongens fadebur. Det betød, at bønder og håndværkere i lenet betalte skat i form af afgrøder og produkter direkte til kongens hof. De østfynske producenter har dermed en snart 800 år gammel tradition for at være leverandører til Danehoffet og Nyborg Slot. Den tradition fører Kongens Fadebur op til det 21. århundrede i samarbejde med alle østfynske fødevareproducenter og Nyborg Slot.

Smag med Kongens Fadebur - Gruppetur

Få en smagsprøve på historien med Kongens Fadeburs madvogn. Nyd fortællinger om den lokale historie, ledsaget af madsmagning fra dengang periode. Hos madvognen er det også muligt at købe de historisk formidlede produkter. Madvognen kan efter ønske og i forbindelse med en ekstra aktivitet eller event placeres hvor som helst i Nyborg.

Tilføjelser
Denne oplevelse er ideel til et tillæg til aktiviteter såsom Byvandringen i Nyborg, Den Historiske Pub Crawl eller Besøg i Munkekælderen.

Sjov bonusinfo
Madnetværket Kongens Spisekammer - kendt på dansk som Kongens Fadebur bygger på mere end 800 års tradition og producerer og leverer de bedste råvarer og produkter til store arrangementer i Nyborg Len. Den kongelige Nyborg Len dækkede i sin tid næsten halvdelen af ​​Fyn og hørte som en af ​​landets eneste udelukkende til kongens spisekammer. Det betød, at landmænd og håndværkere tilhørende len betalte skatter i form af afgrøder og produkter direkte til kongens hof. De østfynske producenter har således en meget lang tradition for at være leverandører til kongen og Nyborg Slot.

Vær opmærksom på
Bemærk venligst, at det maksimale antal besøgende pr. besøg er 50 gæster. Bestillinger modtages senest 14 dage før ankomst.

Betingelser

  • Varighed: 1 time afhængig af tilføjelser.
  • Rundvisning: Ja
  • Høretelefoner: Ingen
  • Besøg indenfor: Ja
  • Fotostop: langs turen
  • Måltid/forfriskninger: Ja
  • Smagsarrangement: Ja

Tidsplan for krydstogter

  • 00.00 – 00.00: Afgang fra krydstogtmolen med bus
  • 00.00 – 01.00: Madsmagning
  • 02.00: Ankomst til krydstogtmolen med bus

Tilføjelse: Byvandring i Nyborg. Ekstra tid 01.30.
Tilføjelse: Historisk ølvandring. Ekstra tid 01.30.
Tilføjelse: Besøg i Munkekælderen. Ekstra tid 02.00.