VisitFyn
jul i odense vintapperstræde fyn

Julestemning i de fynske byer

Oplev julestemningen sprede sig i gaderne i de fynske byer og købstæder. Selvom du ikke kan komme på julemarked i år, kan du stadig nyde den smukke julebelysning, mens du slentrer ned ad gaderne. 

Savner du julestemningen på Egeskov julemarked, H. C. Andersen julemarked eller et af de andre fynske julemarkeder? Det gør vi også. Derfor vil vi gerne give vores bud på, hvordan du stadig kan få lidt julemagi.

De fynske byer og købstæder pynter heldigvis stadig op til jul, selvom mange julemarkeder og juletræstændinger er aflyst.

Så gå en tur i en af de fynske købstæder eller byer, hvor du stadig kan nyde juleudstillingerne i butiksvinduerne og grangrenene og juletræer med varme julelys svunget sirligt omkring.

jul julelys købstad by shopping

Funklende Odense

Gå en tur i Odenses gågade og nyd den friske luft, de smukke julelys og de pyntede butiksfacader. Tag afsted inden mørket falder på og få ordnet nogle julegaveindkøb. Du kan f.eks. kigge ind i en af disse unikke specialforretninger.

Du kan også slentre en tur rundt i Odenses historiske bydel. Her holder H. C. Andersens julemarked normalt til, men i år må du nøjes med at nyde de brostensbelagte gader klædt i julelys, gran og julehjerter. Hvis vi er heldige, falder der lidt sne til at gøre julestemningen komplet.

Når solen går ned, er der endnu mere eventyrligt i Odenses fine gader. Slut dagen af med et dejligt måltid på en af de mange restauranter i Odense f.eks. Storms Pakhus, Klosterkroen, Pasfall, Aro eller The Balcony.

jul odense julemarked fyn

Magisk juletid på Ærø

Vil du være sikker på at komme i julestemning, skal du besøge eventyrbyen Ærøskøbing. Selvom det traditionsrige julemarked ikke afholdes i år, kan du heldigvis stadig få masser af julestemning i den hyggelige by.

Gå en tur gennem den julepyntede gågade og nyd de funklende julelys. I ro og mag kan du købe et par julegaver. Kig f.eks. ind i Blåbær Gårdbutik eller Den Gamle Købmandsgaard.

Ærø Ærøskøbing jul julemarked

Ægte julehygge i Bogense

Den gamle købstad på Nordfyn oser af julestemning hvert år i november og december.  Særligt Adelgade gemmer på mange perler. 

Gå gennem Adelgade og nyd den smukke julebelysning. Her kommer du bl.a. forbi Hempels Gård. Denne særlige bygning har igennem tiden fungeret som både farveri og slagterforretning. I dag er boligen privatejet og fredet.

Er du til endnu mere byhistorie, støder du også på Nordfyns ældste hus i Adelgade - Adelgade 44 for at være helt præcis. I 2020 fylder bygningen hele 600 år.

bogense købstad by jul mannekin pis

Du kan selvfølgelig heller ikke besøge Bogense uden at hilse på lille Mannekin Pis. Men vent, tænker du, står den ikke i Bruxelles? Jo jo, men i Adelgade finder du såmænd en kopi af den lille tissende dreng. Og ved juletid er han klædt i fint nissetøj.

Fra Adelgade kan du også følge i vægternes fodspor på Vægterstien langs bybækken. Du kan også slentre til Adelgade 58 og se verdens (måske) ældste kristtorn. Den store smukke kristtorn med tusindevis af røde bær giver et godt skud julestemning.