En brostensplads er fyldt med mennesker pakket ind i vintertøj. Rundt om pladsen står små træhytter pyntet med gran og julelys. Træhytterne har en åben front som giver adgang til de juleting de sælger.

Julestemning i de fynske byer

Foto: Andreas Bastiansen

Oplev julestemningen sprede sig i gaderne i de fynske byer og købstæder. Fyn byder på smuk julebelysning, hyggelige juleaktiviteter og lækker julemad.

Elsker du julestemningen i de fynske købsstader? Det gør vi også. Derfor vil vi gerne give vores bud på, hvordan du kan få lidt julemagi. De fynske byer og købstæder pynter op til jul og inviterer til magiske oplevelser. 

Så gå en tur i en af de fynske købstæder eller byer, hvor du kan nyde juleudstillingerne i butiksvinduerne og grangrenene og juletræer med varme julelys svunget sirligt omkring.

I venstre side er slørede juletræsgrene med julelys. I højre side cykler en kvinde med hue og halstørklæde. Hun har en pose i hånden og i hendes cykelkurv bagpå ligger endnu en pose. Bag hende ses en rød bygning og to små juletræer med guldkugler og lyskæder.

Foto:Photopop

Funklende Odense

Gå en tur i Odenses gågade og nyd den friske luft, de smukke julelys og de pyntede butiksfacader. Tag afsted inden mørket falder på og få ordnet nogle julegaveindkøb. Du kan f.eks. kigge ind i en af disse unikke specialforretninger.

Du kan også slentre en tur rundt i Odenses historiske bydel. Her holder Eventyrligt Julemarked i Odense til i de historiske, brostensbelagte gader i den gamle bydel, som H.C. Andersen voksede op i. Hvis vi er heldige, falder der lidt sne til at gøre julestemningen komplet.

Når solen går ned, er der endnu mere eventyrligt i Odenses fine gader. Slut dagen af med et dejligt måltid på en af de mange restauranter i Odense f.eks. Storms Pakhus, Klosterkroen, Pasfall eller Aro 

I højre side står et juletræ med julelys. Bag juletræet ses en sløret brostensgade der går ned mellem to rækker af gamle bindingsværkshuse. På husene hænger julelys, og på gaden går et par mennesker.

Foto:Andreas Bastian

Magisk juletid på Ærø

Vil du være sikker på at komme i julestemning, skal du besøge eventyrbyen Ærøskøbing. Også det traditionsrige julemarked afholdes i år, hvor du heldigvis kan få masser af julestemning i den hyggelige by. 

Gå en tur gennem den julepyntede gågade og nyd de funklende julelys. I ro og mag kan du købe et par julegaver. Kig f.eks. ind i Blåbær Gårdbutik eller Den Gamle Købmandsgaard.

Julelys ned langs en lille gade med boder på begge sider

©VisitÆrøFoto:Bjørn Dalheim

Ægte julehygge i Bogense

Den gamle købstad på Nordfyn oser af julestemning hvert år i november og december.  Særligt Adelgade gemmer på mange perler. 

Gå gennem Adelgade og nyd den smukke julebelysning. Her kommer du bl.a. forbi Hempels Gård. Denne særlige bygning har igennem tiden fungeret som både farveri og slagterforretning. I dag er boligen privatejet og fredet.

Er du til endnu mere byhistorie, støder du også på Nordfyns ældste hus i Adelgade - Adelgade 44 for at være helt præcis. I 2020 fylder bygningen hele 600 år.

Statuen Mannekin Pis i Bogense klædt i julekostume. I baggrunde ses en lyskæde med lys i og grønne blade.

Foto:VisitNordfyn

Du kan selvfølgelig heller ikke besøge Bogense uden at hilse på lille Mannekin Pis. Men vent, tænker du, står den ikke i Bruxelles? Jo jo, men i Adelgade finder du såmænd en kopi af den lille tissende dreng. Og ved juletid er han klædt i fint nissetøj.

Fra Adelgade kan du også følge i vægternes fodspor på Vægterstien langs bybækken. Du kan også slentre til Adelgade 58 og se verdens (måske) ældste kristtorn. Den store smukke kristtorn med tusindevis af røde bær giver et godt skud julestemning.

En gågade oplyst af julelys. Der går en masse mennesker men i forgrunden går tre piger. Til højre går en pige i lyse cowboybukser og en lyserød jakke. De to piger til højre har begge flyverdragter på og en lang nissehue.

Foto:Malene Tswai

Lad juleroen sænke sig på Langeland

Den gamle købstad, Rudkøbing, bliver traditionen tro forvandlet til JULEKØBING. Her er der garanti for vaskeægte julestemning og nærværende langelandsk service når du køber julegaver til dine kære.

Find lækkerier til julebordet i de mange specialforretninger med lokale produkter, besøg for eksempel Blandet Landhandel, Ostehuset Rudkøbing og Butik Knag. Du kan også gå på opdagelse i Rudkøbings historie, lær om H.C. Ørsted i lydvandringen Mod Strømmen eller om den gamle middelalderby i podcasten Lyden af Langeland.

Skal der personlige og unikke gaver under juletræet, så er en af øens mange kunstnere og kunsthåndværkere stedet du skal lede – her finder du alt fra keramik til bjergtagende billedkunst. I Rudkøbing finder du flere kunstnere i Sidsel Bagers Gade og de omkringliggende smukke gader.