©  Foto:

Jette Høgh - billedkunstner

Jette Høgh maler farverige og lette landskaber hvor elverfolk og underjordiske væsner ofte dukker op. Hendes farvepalette består ofte af rene blå turkise og grønne farver

Lyset og underjordiske væsner

”Mine nordiske rødder har gjort mig fascineret af lyset, af elverfolk og de underjordiske væsner. De er spændende, når de dukker op i mine landskaber. Pludselig er de der, og jeg rives med, får dem komponeret ind i mit billedunivers” fortæller Jette Høgh om hendes billedunivers.

Naturen som inspiration

Jette Høgh har boet på Langeland i over 30 år og det er netop også den langelandske natur og det omkransede hav, der ofte er at finde i hendes motiver.

”Jeg er bange for havet, de voldsomme energier det har og de dybe hemmeligheder i de mange blå farver. Det fascinerer mig. Akvarelblokken og fotoapparater er følgesvende til mine oliebilleder på lærred. Det giver mig stor frihed at male min egen verden, som jeg helst vil se den. De rene blå, turkise og grønne nuancer er positive for mig. “Jette, træer er da ikke blå”, sagde min søster engang. Svaret er at alt kan lade sig gøre i maleriet.”

Biografi

Jette Høgh er født i Island i 1948. Som maler er hun autodidakt, men er uddannet lærer med billedkunst som linjefag og har malet i forskellige atelier i KBH.”Siden jeg kunne holde på en blyant, har jeg tegnet. Alt mellem himmel og jord. Som 16 årlig fik jeg en malerkasse af min far, og det satte gang i min verden med farver.” fortæller hun. Tegning og maleri har således altid være en del af Jettes liv