©  Foto:

Hans Christian Andersen Airport

På Fyns lufthavn Hans Christian Andersen Airport i Beldringe kan du både se charterfly og private fly lette og lande - og du kan også være heldig at se droner i lufthavnen.

Hans Christian Andersen Airport er Fyns lufthavn, og den ligger på grænsen mellem Nordfyns Kommune og Odense Kommune. HCA Airport er en mindre lufthavn med en del charterflyvninger. Det er selvfølgelig også muligt at benytte lufthavnen med eget eller lejet fly.

Lufthavnen huser også UAS Denmark, netværket for "unmanned aircraft systems", også kendt som droner.

Ved lufthavnen kan du også se de gamle bunkere fra tyskerne, der fik anlagt landingsbanen og dermed indledte begyndelsen på lufthavnen under Besættelsen i 2. Verdenskrig.

Når der er flyafgange, er det muligt at købe rundstykker, sandwiches, smørrebrød og en lun ret, alt afhængig af afrejsetidspunkt.

Der er en lille butik i afgangshallen, hvor I kan købe det mest nødvendige hygiejneartikler, sandwiches med mere til rejsen og de første timer på ferien.

Mødelokaler

I lufthavnen kan man spise i Flyvercaféen.

Lufthavnen byder på lyse og rummelige faciliteter, og et mindre mødelokale. Når der ikke er flyvninger, er forhal, afgangshal og ankomsthal til rådighed som mødelokaler for konferencer og større grupper.  

Det er også muligt at få rundvisning i lufthavnen.

Der er mange muligheder for at bruge lufthavnen som kulisse eller venue til filmoptagelser eller photoshoots. Vær opmærksom på at have klare aftaler om tilladelse, inden optagelserne begynder. 

 

Lufthavnen er ejet af Odense og Nordfyns Kommuner i fællesskab.