©  Foto:

Gågadekvarteret - Odense centrum

Odenses gågader er dedikeret til byens gæster og lokale og de er fyldt med muligheder for shopping og spisning. Odense har pt. så mange restauranter at ingen anden dansk by har flere pr. indbygger. Hvis du gerne vil se åbningstiderne i centrum kan du klikke her

Dette kvarter huser også en stor mængde historie, et eksempel er den historisk betydningsfulde domkirke Skt. Knuds Kirke, der er kendt for at være stedet, hvor Knud den Hellige (dengang Knud d. 4.) blev myrdet af oprørere sammen med flere af hans tilhængere. Han var den første og eneste danske konge, der er blevet kanoniseret af kirken (det at blive ophøjet til helgen) og en af ​​kun 5 danske helgener i alt.

Lige overfor domkirken ligger byens historiske rådhus, som stadig huser de kommunale kontorer og vender ud mod den historiske markedsplads "Flakhaven". Flakhaven betyder flad mark, og pladsen har fungeret som torveplads siden 1200-tallet, til tider endog den største i landet.

Bag dette ligger Klosterhaven, der indeholder naturlige urter og lægeplanter, i sin tid plejet og passet af byens munke, der fungerede som byens helbredere.

Lige bag Klosterhaven, ned mod Odense Å, ligger Eventyrhaven Her finder du et væld af eventyrskulpturer sammen med et varieret arrangement af blomster og et lille springvand. Denne have er også vært for H. C. Andersen Paraden i løbet af sommeren.