©  Foto:

Enebærodde

Enebærodde er skøn natur mellem Kattegat og Odense Fjord. Her er lækre sandstrande, hvor du kan ligge i fred, gode stier til vandre-og cykelture og en flot udsigt!

Du får mange dejlige naturoplevelser på Enebærodde. Her er isolerede og fredelige strande, smukke hedeområder og en dejlig skov.

Den 5.5 km lange og 300 ha store odde er Fyns største hedeområde, hvor der også er mange enebærkrat, der har givet navn til odden. Området er fredet, og der er kun adgang til fods eller på cykel.

Fra Enebærodde er der udsigt til Fyns Hoved og Samsø og til langt ind i Odense Fjord. 

Ved spidsen af Enebærodde er der stærk strøm, så her må man ikke bade. Men tag madpakken eller kaffen med og nyd den flotte udsigt til Hindsholm - Enebærodde er altid en udflugt værd!

Klik her for at se mere om Enebærodde og find stier over området!

Regler for færdsel

Enebærodde er i privat eje, og området er fredet. Vi har alle en interesse i at beskytte naturen, så Enebærodde bliver ved med at være smuk.

Man må kun gå eller cykle på stierne, og man må kun færdes i området fra kl. 6 til solnedgang.

På selve stranden må man dog færdes til fods hele døgnet.

Man må kun gå tur med hunden, hvis den er i snor.

Bemærk at der er Gallowaykvæg på odden. Det er vigtigt at undgå at komme for tæt på. Hunde kan være en stressfaktor for kvæget. Og det kan være farligt, hvis dyrene bliver stresset og forstyrret af løse hunde eller hunde, der kommer for tæt på. Vær især opmærksom på ikke at komme for tæt på kalvene.

Har du spørgsmål om ophold på Enebærodde? Så kan du kontakte Stiftelsen Hofmansgave, der ejer området. Tlf. 64 82 10 06 /mail info@hofmansgave.dk

Læs mere her: ⇒ Stiftelsen Hofmansgave

Hvad sker der på Enebærodde?

Hvad sker der omkring Enebærodde og på Nordfyn, lige præcis når du er der? Tjek VisitNordfyns aktivitetskalender og find aktiviteter og events!