©  Foto:

Ejlinge Ø

Ejlinge er en lillebitte ø nord for Bogense og tæt på Æbelø - besøg øen og se dens flotte kyststrækning og imponerende fugleliv!

Ejlinge er en lille ø tæt ved Bogense og Æbelø.

Her er en imponerende udsigt og spændende og smuk kyststrækning langs hele øen.

Her boede gennem mange år postbud Valdemar Knudsen, det sidste postbud der havde til opgave at levere post til øboerne på Æbelø, Dræet og Ejlinge. Det var en opgave der krævede at han vadede, cyklede, roede og gik mere end 20 km hver dag for at få posten ud - og det gjorde han så. Han passede opgaven fra 1951-1972 og havde forøvrigt overtaget opgaven fra sin far, som var øernes postbud i mere end 30 år.

Du kan stadig se Valdemar Knudsens hvide hus på Ejlinge, det sidste hus som var beboet hele året. I dag har Ejlinge flere ejere og bruges både som sommerbolig, til jordbrug og så er strandengen i øens østlige del hjem for et rigt fugleliv.

Besøg Ejlinge

Da øen er privatejet, er det ikke tilladt at tage ophold på øen. Men du er meget velkommen til at gå tur langs stranden hele øen rundt. Du kommer til Ejlinge ved at vade gennem vandet fra en markvej mellem Jersore og Lindøhoved. Du kan se en hvid pæl ved markvejen, der viser hvorfra du skal gå. Fra den hvide pæl pejler du midt på Ejlinge Ø. Det er vadevejen.  Ved lavvande er her ikke meget vand, og det vil ofte være muligt at gå her i gummistøvler.  Der er sandbund, så det er også muligt at gå i bare tæer, når vejret er til det. En tur ad vadevejen og rundt om øen tager ca. to timer. Husk at se på tidevandstabellen. Parkering sker på den store parkeringsplads på Lindøhoved.

Bemærk at Ejlinge er meget tæt på Nordfyns kyst længere mod nord. Men på dette korte sted er vandet meget dybt, der er stærk strøm, og der er ikke fast bund, men et tykt lag af dynd. Vi fraråder derfor kraftigt at gå denne vej.

Ejlinge er på 16 hektar og når ca. 3 meter over havets overflade.

⇒ Tidevandstabel maj-september 2023

⇒ Tabel for 2023

Guidet tur til Ejlinge

Den 26. august kan du komme med på en guidet tur til øen Ejlinge, hvor guiden fortæller om naturen og alle de gode historier om øens beboere.

Book guidet tur til Ejlinge 26. august!