©  Foto:

Dykkersted Hagenør

Mindre befærdet dykkerperle med spændende stenrev. Oplagt for lidt-øvede dykkere. Meget store sten længere ude med en del liv. Her kan man ofte finde læ for Lillebælts ofte stærke strøm.

Fakta

Kørevejledning: Følg landevej 161 mellem Snoghøj og Kolding i retning Kolding. Drej til venstre ad Børup Skovvej. Denne går over i Hagenørvej. Følg nu Hagenørvej helt ned til vandet. Der ligger et par huse helt nede ved vandet som helst ikke vil have besøg, så parkér på p-pladsen ovenfor og gå de sidste 200 meter ned til vandet. (Du må godt læsse udstyr af ved stranden)

Geokoordinater:

Longtitude: 9.6577729245
Latitude: 55.517683492

Google Earth koordinater:
Latitude: 55°31'4.65"N
Longtitude: 9°39'29.28"Ø

I og op af vandet: Ud for den lille vendeplads på stranden. Det bedste er dog, at gå til højre på stranden og i vandet ved revet.
Highlights: Livet på stenrevet. Oplagt sted at snorkle.
Luftpåfyldning: Der er mulighed for at fylde luft på ved Hindsgavl Camping i Middelfart (helårsåbnet) indenfor deres åbningstider: Hindsgavl Camping. Alternativt kan man  spørge hos den lokale dykkerklub i Middelfart: 3311 1323
Bedste årstid: sommerhalvåret
Farlige områder: Undgå at komme ud i bæltet og sørg for tydelig markering med A-flag. Sejlads tæt på land forekommer hele året.
Dybde: 0-12 m.
Strøm: Kan være stærk længere ude i bæltet, men sjældent inde ved revet.
Sværhedsgrad (1-5): 2
Tilladelser: Ingen
Faciliteter: ingen
Fotomuligheder: Gode muligheder for makro

Hagenør

Et par km nord for udmundingen af Kolding Fjord ligger den lille dykkerperle Hagenør. Her kan man ofte finde læ, hvis der er stærk strøm i Lillebælt. Hagenør besøges oftest af lokale dykkere.

Der bliver ikke så hurtigt dybt som på Fyns-siden af Lillebælt, hvilket gør, at der sjældent er så kraftig strøm her. Så er der for meget strøm alle andre steder i Lillebælt, er Hagenør stedet. Det ligner tilsyneladende et almindeligt dansk stykke kyst, men under overfladen kan man opleve et mindre stenrev som rækker ud i Lillebælt.

Man kan parkere 200 meter fra stranden, men må dog gerne læsse udstyret af ved stranden. Dykket starter ved, at man går 30 meter syd for badebroen og der hvor man kan ane revet, går man i vandet.

Bunden skråner svagt hele vejen ud og ned til 10-12 meter, men vær opmærksom på at strømmen bliver kraftigere, jo længere du kommer ud i bæltet.

Revet ændrer efterhånden karakter jo længere ud du kommer. Det bliver bredere og stenene bliver væsentlig større. Det drejer lidt mod syd, men holder man sig til revet, er det meget nemt at navigere. For enden af revet er der meget store sten som let kan skjule en dykker.

De mange, meget store sten gør, at der næsten altid er læ for strømmen ved revet, selvom der kan være strøm i bæltet.

Man finder oftest fiskene på opstrøms siden af stenene og dette giver mulighed for at snige sig ind på dem og betragte dem. Især om sommeren byder stedet på rigtig meget liv og ude ved de største sten kan man støde på store torsk, på alle tidspunkter af døgnet. Året rundt er Hagenør et rigtig godt dyk, men efter perioder med stærk blæst eller hård strøm er der dårlig sigt. Husk at tage hensyn til de lokale beboere når man færdes som dykker i området.