Længe af en hvid kro med stråtag og grønt bindingsværk, der ligger ud til vandet med en gårdsplads og borde og bænke.

Fynsk kro bejler til miljøbevidste gæster med styrket bæredygtig fortælling

Foto: Munkebo Kro

Hotel Munkebo Kro satser i stigende grad på miljøbevidste gæster, og i efteråret greb de chancen for at få pudset deres bæredygtige profil af. 

Forestil dig en kro, hvor alt fedt og olie bliver genbrugt, hvor affaldet sorteres, og hvor frugt og grønt, der ikke er i sæson, slet ikke indgår i menuen. En kro, hvor køleskabet på værelserne er afskaffet, hvor græsset får lov at gro, og hvor der også er hotelværelser til insekter.

Med dette på nethinden har du et ret godt billede af, hvordan det fremover bliver at besøge Munkebo Kro. Henover det seneste halve år har den traditionsbundne fynske kro for alvor skruet op for den grønne omstilling, og nu kan kunderne tydeligt se, hvad virksomheden gør, og hvad den har i sinde at gøre, når det kommer til bæredygtighed. 

- Vi oplever en tendens til, at vores gæster har mere fokus på bæredygtighed, så for os er det vigtigt at skabe nogle rammer, hvor gæsten aktivt kan være en del af den grønne omstilling og medvirke til f.eks. at reducere CO2-udledningen ved at skrue ned for varmen, slukke lyset og ikke mindst overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt med rene håndklæder og rent linned hver dag. Som gæst skal du have mulighed for at gøre det anderledes og bedre, siger Finn Rasmussen, som gennem de sidste 9 år har drevet Hotel Munkebo Kro sammen med sin kone Iben.

Finn og Iben havde det meste i deres hoveder, men nu er bæredygtighedsindsatsen blevet samlet og synliggjort på flotteste vis på kroens website.

Med hjælp fra et rådgiverforløb, som Destination Fyn og MeetDenmark står bag, har kroejerens hjemvendte søn Kenneth sammen med receptionist Anette Carlsen og tjener René Hinze, nemlig fået det hele nedfældet i en kernefortælling og lavet en stærk kommunikationsplan, der sikrer, at Munkebo Kro fremstår præcist lige så bevidste om deres arbejde med bæredygtighed, som de er.

- Vi er så glade for, at vi har fået vores kernefortælling opdateret. Vi manglede helt klart at få vores arbejde med den bæredygtige omstilling med ind i vores kommunikation. Det er gået megastærkt, bl.a. forbi vi har haft så kyndig hjælp og er blevet holdt oppe på milepælene i det her forløb. Uden Destination Fyn og vores rådgiver fra WorldPerfect var vi ikke rykket så hurtigt, fortæller Kenneth Rasmussen, der har boet og etableret sin egen virksomhed i Vietnam, som han fortsat driver - nu med base i det fynske.

Next step: Green Key-certificering

Selvom det nu ser så godt ud, at selv rådgiverne er imponeret over det drive, Munkebo Kro har lagt for dagen, er der endnu vildere ambitioner gemt i krostuen.

-  Vi er i gang med at se nærmere på, om vi kan skal gå efter en Green Key certificering. Med de tiltag, vi allerede har gjort, er vi selvfølgelig godt på vej, men der er mange ting, der skal tages højde for, når man går ind i et certificeringsforløb, så derfor er det oplagt for os endnu engang at benytte os af det gratis tilbud, som Destination Fyn stiller til rådighed, siger Finn Rasmussen.

Med penge fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tilbyder Dansk Storbyturisme, MeetDenmark og Storbyernes Destinationsselskaber nemlig også p.t. individuel hjælp til virksomheder i turismebranchen, der gerne vil certificeres. Lige nu er Munkebo Kro efter sparring fra Destination Fyns forretningsudvikler Mark Hauge Østergaard i gang med at udvælge den rådgiver, som skal tage dem med på certificeringsrejsen. 

FAKTA:

  • Hotel Munkebo Kro har 49 ansatte, 4 møde- og selskabslokaler og 23 værelser. Hotellet huser ofte erhvervsturister og stedet bruges også til mindre konferencer og møder, men lever primært af leisure-gæster på weekendophold og til private fester. 
  • Munkebo Kro har deltaget i et forløb om bæredygtighedskommunikation for erhvervs- og mødeturismevirksomheder, hvor 20 virksomheder har fået muligheden for at udvikle en minikommunikationsplan. Projektet er drevet af MeetDenmark i et samarbejde mellem Destination Fyn, Destination Nord, Wonderful Copenhagen og VisitAarhus. Læs mere om forløbet her
  • Munkebo Kro får individuel rådgivning fra Destination Fyn i deres arbejde med at blive certificeret. Læs mere om muligheden for gratis hjælp til din bæredygtighedscertificering her
  • Se et af de flotte resultater af det bæredygtige kommunikationsarbejde på Munkebo Kros website 
Mark Hauge Østergaard
Ønsker du hjælp til dit arbejde med at blive bæredygtighedscertificeret?

Forretningsudvikler, Digitalisering & Bæredygtighed

mhoe@destinationfyn.dk