Destination Fyn_logo
Plakat med tre kvindelige håndboldspillere og teksten: EM-kvalifikation Danmark-Rumænien

Oplev kvindelandsholdet i Odense og Næstved til foråret

21.12.2021
Foto: DHF

De danske VM-bronzevindere tager til foråret hul på nye kampe i EM-kvalifikationen, hvor Jesper Jensen og co. møder Rumænien i Odense i marts, mens der venter et opgør mod Færøerne i Næstved i april. Billetsalget til begge kampe åbner den 20. januar.

Til foråret har du en fantastisk mulighed for at opleve de danske VM-bronzevindere, når de skal spille ikke blot én men to landskampe på dansk grund. VM-succesen skal nemlig tages med videre til EM-kvalifikationen, hvor Danmark skal jagte en billet til EM i Slovenien, Makedonien og Montenegro.

Den første landskamp for Håndbolddamerne i 2022 spilles i marts, hvor Jyske Bank Arena danner rammerne om et brag af en kamp mod Rumænien. Måneden efter venter allerede en ny landskamp, når de nordiske naboer fra Færøerne kommer på besøg i Arena Næstved.

I både Odense og Næstved glæder man sig til at huse de danske VM-bronzevindere. I Odense er det borgmester Peter Rahbæk Juel, der ser frem til at byde de danske håndboldkvinder velkommen:

”Med EM-kvalifikationskampen venter der fynboerne en sportsoplevelse af de helt store, og vi glæder os over i samarbejde med Destination Fyn at kunne byde kvindelandsholdet velkommen til Odense – hjemby for de regerende danmarksmestre i kvindehåndbold. Allerede nu kan landsholdsspillerne jo pakke en flot VM-præstation øverst i kufferten, og vi ser frem til at følge mange af Odense Håndbolds tidligere og nuværende spillere brillere i landsholdstrøjen, når der skal sikres en billet til EM,” siger Peter Rahbæk Juel.

Også i Næstved glæder de sig til, at Arena Næstved skal danne rammerne om en håndboldfest. Her siger direktør i Arena Næstved Jakob Brixvold:

”Håndboldkvindernes kamp i Næstved er en tidlig julegave, som vi med stor glæde pakker ud. De danske håndboldkvinder har givet danskerne så mange spændende minutter foran fjernsynet i december, og vi glæder os over at hoppe fra sofa til tribune til april og give noget tilbage til de danske VM-bronzevindere.”

Hos Dansk Håndbold Forbund ser man også frem til at hylde kvindelandsholdet ved to store håndboldfester på Fyn og Sjælland – naturligvis forudsat at kulturlivet og idrætten til den tid må have publikum igen:

”Vores kvindelandshold har gjort en fantastisk figur ved verdensmesterskaberne i Spanien. De har virkelig samlet os foran tv-skærmen her i julemåneden, hvor de med sprudlende spil har kastet sig ind i verdenstoppen af håndbold. Derfor glæder vi os også til, at vi får hele to landskampe i foråret med få uger i mellem, hvor vi fortjent kan hylde og bakke op omkring dem,” siger Morten Stig Christensen, der er formand for Dansk Håndbold Forbund.

Kampprogram
5. marts Danmark – Rumænien, Odense, kl. 16.10 (vises på TV 2)
23. april Danmark – Færøerne, Næstved, kl. 16.10 (vises på TV 2)

Gruppe 2 i EM-kvalifikationen
Danmark
Rumænien
Østrig
Færøerne

Program for EM-kvalifikationen
Runde 3: 2./3. marts 2022
Runde 4: 5./6. marts 2022
Runde 5: 20./21. april 2022
Runde 6: 23./24. april 2022

EM 2022 afvikles fra den 4.-20. november. 
Læs mere om mesterskabet på den officielle hjemmeside 
her.