Destination Fyn_logo
To cyklister kører afsted forbi blåt skilt med hvidt cykelikon, et rødt 8-tal og teksten Østersøruten.

Østersøruten - Årets Cykelrute 2019

3.10.2019
Foto: Destination Fyn

"Østersøruten" blev i dag kåret som "Årets Cykelrute 2019" på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en blåstempling af den nyåbnede danske rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa, og som vil indgå i de danske etaper af Tour de France i 2021.

Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder begrundelsen for, at Østersøruten i dag blev kåret som "Årets Cykelrute 2019".

Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse "Fiets en Wandelbeurs". Og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var den nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten, der har sit knudepunkt i Svendborg og byder på adskillige fynske kilometer.

- Vi er utroligt stolte over, at Østersøruten - allerede mindre end et år efter vi åbnede den i Svendborg - modtager den her fornemme pris. Det vidner om, at de udenlandske turister har fået øjnene op for de fantastiske cykelmuligheder, vi har bl.a. på Fyn, og der er ingen tvivl om, at det her vil være med til at give et ekstra boost ikke bare til Østersøruten men også til vores fynske Bike Island-ambition generelt, siger Nina Brandt Jacobsen, forretningsudvikler Destination Fyn.

Visitdenmark, der har indgået samarbejde med Fyn og de øvrige destinationer langs ruten om markedsføring og her i foråret lancerer aktiviteter i både Tyskland og Holland, glæder sig også over anerkendelsen:

- Prisen er i den grad et kvalitetsstempel af Østersøruten og det udviklingsarbejde, som ligger bag åbningen af ruten sidste år. Omkring 1 million udenlandske turister rejser til Danmark for at cykle, og vi håber, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år, siger marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen.

- Danmark står stærkt som cykeldestination lige nu. Først kom offentliggørelsen af Tour de France til Danmark i 2021, og nu bliver Østersøruten kåret som Årets Cykelrute. Det vil helt sikkert også skabe ekstra opmærksomhed om Østersøruten, når Touren kommer til to af cykelrutens byer, Nyborg og Sønderborg, siger hun.

Østersøruten var i et stærkt konkurrencefelt om at blive "Årets Cykelrute 2019". I alt var fem ruter nomineret til prisen. De fire andre ruter var Sydostleden i Sverige, Véloscénie i Frankrig, Ciro Bike Trail i Bosnia-Herzegovina og Limesroute i Holland.

Prisen blev overrakt på den største cykel- og vandremesse i Holland "Fiets en Wandelbeurs" fredag den 1. marts 2019. Formålet med prisen er at sikre større investeringer og dermed flere attraktive cykelruter. Ifølge initiativtagerne er det blevet en eftertragtet pris, der har fået international opmærksomhed.

For yderligere information:
Gitte Vestermark, presseansvarlig i Destination Fyn, E-mail: gv@erhvervs..., Telefon +45 3059 2442.

 

Publiceret: Mandag, marts 4, 2019