Destination Fyn_logo
En mountainbike-rytter cykler igennem en grøn skov på en sti.

Ny challenge skal tiltrække både turister og lokale på brede dæk

7.7.2020
Foto: Destination Fyn

Oplev den fantastiske fynske natur fra din mountainbike og tag for dig af retterne på nogle af Danmarks bedste spor. Sådan lyder opfordringen fra Destination Fyn og DGI Fyn, der i samarbejde med app-udbyderen Singletracker, står bag en spritny sommerudfordring, Mountainbike Challenge Fyn.

Konceptet udfordrer alle med forkærlighed for to hjul og brede dæk til at cykle så mange fynske mountainbikespor, de kan nå - fra nu af og frem til efterårsferien. Og hvis man er rigtig flittig, kan man komme i den fynske mountainbikes Hall of Fame.

Fyn har 17 officielle MTB-spor. 12 af dem er registreret på app'en Singletracker og indgår fra i dag i en helt ny udfordring. DGI og Destination Fyn opfordrer nemlig turister såvel som lokale mountainbikeentusiaster til at springe i sadlen og lade de brede dæk smage på så mange fynske mountainbikespor som muligt de næste 3 ½ måned.
 
Der er aldrig mere end en halv times kørsel til det næste spor, når man tramper afsted i det fynske - og ofte er det både nemt og umanérligt hyggeligt at cykle fra det ene spor til det andet. Så udfordringen er altså et godt ferietip til de cykelglade turister, der slår vejen omkring Fyn.  
 
-Ideén med MTB-challenge Fyn er, at du bliver guidet rundt med SingletrackerTM app'en både på og mellem de fynske spor, og du samler point til udfordringens rangliste for hvert spor, du gennemfører. For hver overnatning, du tager på et af vores cykelovernatningssteder, er der også point at hente, ligesom du bliver belønnet for at spise på vores cykelvenlige restauranter, forklarer forretningsudvikler hos Destination Fyn Mette Mathiasen og tilføjer:
 
-Udover at det her naturligvis er en sjov konkurrence, som vi sammen med DGI Fyn gerne vil lokke de lokale mountainbikere med i, så er formålet selvfølgelig også at få flere øjne op for de fantastiske mountainbikemuligheder, vi har på Fyn og dermed tiltrække flere cykelturister.
 
Hall of Fame
De ryttere, som samler mere end 1000 point, kan komme med i den fynske mountainbikes Hall of Fame, men det er fuldstændigt valgfrit, hvor mange spor man vil køre, og hvornår man vil køre dem i perioden fra i dag og frem til efterårsferien.
MTB Challenge Fyn er nemlig for habile såvel som helt grønne mountainbikere.
 
Fyn har spor til alle niveauer, hvor der altid er en "chicken run"-mulighed på svære passager. Desuden er sporene gradueret og markeret med farver, så man ikke bliver i tvivl om, hvilke passager der kalder på en udfordring, og hvilke man gør klogest i at køre udenom. 
 
Det koster 250 kr. at deltage i udfordringen, og her gælder samme princip som i sommerlandets forlystelsesparker. Når entréen er betalt, er alle aktiviteter gratis. Selv de fynske betalingsspor kan man køre en omgang på, og så er man ovenikøbet med til at sikre den løbende udvikling af det samlede fynske mountainbike-produkt. En del af betalingen for Mountainbike Challenge Fyn doneres nemlig til de fynske sporbyggere, der er med til at bringe Fyn tættere på Bike Island-ambitionen om at blive Nordeuropas foretrukne cykelturismedestination gennem deres store arbejde med vedligeholdelse og udvikling af sporene.
 
-Sammen med Destination Fyn har vi gennem det seneste år arbejdet målrettet på at sikre kvaliteten af de fynske mountainbikespor. Bl.a. har der været afholdt kurser i sporbygning med international inspiration, og vi har understøttet en tættere organisering og vidensdeling blandt de fynske sporbyggere. Derfor giver det god mening, at vi også med denne udfordring sikrer midler til udvikling og opmærksomhed omkring sporbyggerlaugene, siger Jacob Pallesen, der er idrætskonsulent for cykling hos DGI Fyn.
 
Mountainbike Challenge Fyn løber helt frem til d. 17. oktober, hvor det hele afsluttes med en solid omgang MTB-hygge, som både byder på middag, ølsmagning og ikke mindst awardshow på et af de cykelvenlige fynske hoteller; Frederik d. VI's Hotel. Hotellet ligger tæt på Langesøskoven, som er et af de steder, hvor man kan samle rigtigt mange point til Mountainbike Challenge Fyn.
 
Læs mere om spor og pointsystem her