VisitFyn
mountainbikegruppe i Svanninge bakker

MTB Challenge Fyn

Oplev den fantastiske fynske natur fra din mountainbike på nogle af Danmarks bedste mountainbikespor, når SingleTracker, DGI Fyn og Bike Island Fyn inviterer dig til MTB Challenge Fyn.

Vi udfordrer dig til at cykle så mange fynske mountainbikespor, som du kan inden den 17. oktober 2020.

Oplev de fedeste MTB-spor på Bike Island Fyn under MTB Challenge Fyn, mens du indkasserer point og arbejder dig op ad ranglisten i Singletracker™ app'en. Og hvem ved - måske ender du i hall of fame, når MTB Challenge Fyn afsluttes med en dag fyldt med MTB-hygge lørdag den 17. oktober 2020 på Frederik VIs Hotel.

Sådan foregår MTB Challenge Fyn:

Fyn har hele 17 officielle MTB-spor. Heraf er de 12 registreret på Singletracker og dermed en del af MTB Challenge Fyn (se listen nedenfor). Der er aldrig mere end en halv times kørsel til det næste spor – og ofte er det både lettere og hyggeligere at cykle mellem sporene end at tage bilen. 

Du behøver ikke at være stedkendt for at være en del af MTB Challenge Fyn. Du bliver nemlig guidet rundt på og mellem sporene med Singletracker™ app'en.

For at deltage i MTB Challenge Fyn skal du downloade Singletracker™ app'en. Scroll ind på Fyn på kortet for at finde eventet.

Saml point og kæmp dig ind i mountainbikens Hall of Fame

Undervejs samler du point til det fynske MTB-eventyrs rangliste. Der gives point for hvert spor du gennemkører, ligesom der også gives point, hvis du overnatter på én af vores cykelovernatningssteder eller spiser på en af de cykelvenlige fynske restauranter.  

Der er 1000 point at hente på sporene alene, men det kræver, at du kører dem alle. Du optjener ikke ekstra point ved at køre det samme spor flere gange.    

Hvis du samler 1000 eller flere point, kommer du med i den fynske Mountainbike Hall of Fame. Det er en eksklusiv klub for alle, der har cyklet samtlige fynske MTB-spor eller opnået 1000 point, og kan dokumentere det på Singletracker appen.

Men grundlæggende bestemmer du selv, hvor mange spor du vil køre - og du kan køre dem præcis, når det passer dig. 
 

MTB Challenge Fyn er for alle

Alle kan være med – uanset om du er en habil og erfaren mountainbiker, eller om du lige har fået smag for sporten. 

Fyn har spor til alle niveauer, og der er altid en "chicken run"-mulighed på svære passager. Desuden er sporene gradueret i farve, så du kan se, hvilke passager du vil udfordre dig selv med eller køre udenom. 
 

Tilmeld dig og støt de fynske sporbyggere

Det koster 250 kr. pr. deltager at være en del af MTB Challenge Fyn. Når du er tilmeldt, kan du køre alle sporene gratis – også dem, der normalt er betalingsspor. Du kan dog kun køre gratis én gang på hvert betalingsspor. 

Derudover får du et diplom og gode rabatter på cykelhotellerne – ligesom du bidrager med en donation på 50 kr. til de fynske sporbyggere, der udvikler og vedligeholder sporene.  

Tilmeldingsgebyret betales i Singletracker™ app'en.
 

MTB Challenge Fyns afslutning den 17. oktober

Vi slutter MTB Challenge Fyn af på Frederik VIs Hotel lørdag d. 17. oktober med bike ´n´ burger og MTB-hygge. Alle kan deltage, men hvis du har været så god at køre alle sporene, giver vi en gratis burger og en øl/vand.  Du kan læse mere her: https://www.visitfyn.dk/fyn/cykelferie/bike-n-burger

skov cykel mountainbike

Treats

Der er både point af score og penge at spare, hvis I kombinerer dagen på de fynske spor med en overnatning eller et restaurantbesøg hos en af vores samarbejdspartnere.

Cykelvenlig overnatning

Få gode priser og optjen 50 point til ranglisten, når du booker overnatning på et af de fynske cykelovernatningssteder. 

Fyn har masser af lækre cykelvenlige overnatningssteder - og vi anbefaler selvfølgelig, at du forkæler dig selv med et ophold, så du kan smide stængerne op og slappe af, når du kommer tilbage fra dit MTB-eventyr.

Vi har udvalgt nogle cykelvenlige steder til dig, der giver specielle priser og rabat til dig, der deltager i MTB Challenge Fyn.

 

Frederik VIs Hotel med skoven i baghaven 

Med en beliggenhed blot 4 km på cykel fra Langesø og 6 km til Stavis Å-sporet er der ideelle muligheder for fede MTB-oplevelser med base på Frederik Vis Hotel. Du kan cykle ad naturskøn grus- og markvej og igennem skov til Langesøsporet; og hvis du har gode ben, kan du efterfølgende cykle igennem Hole Skov og ad Langesøstien mod Odense og dreje til venstre ned af trapperne ved Ryds Å, som du følger ind til Stavis Å-sporet.  

Frederik VI tilbyder en særpris til dig, der deltager i MTB Challenge Fyn: Enkeltværelse á 595 kr. og dobbeltværelse á 695 kr. inkl. morgenmad. Book dit ophold ved at ringe på tlf. 6594 1313 eller mail til reception@f6h.dk og sig/skriv, at du deltager i MTB Challenge Fyn for at få den gode pris.

Læs mere om Frederik VIs Hotel

 

GlamsbjergHus´ nyrenoverede cykelferielejligheder med bikepark i kvarteret 

GlamsbjergHus har gennemgået en gennemgribende renovering og står nu klar til at modtage de første cykelgæster i deres nyrenoverede cykellejligheder. Stedet er helt ideelt til familier eller grupper, der ønsker at bo sammen,og selv vil kokkerere eller benytte sig af den tilknyttede restaurant. 
GlamsbjergHus ligger 1 km fra Glamsdalens Bikepark og under 30 km til 5 andre MTB-spor bl.a. Svanninge Bakker. 
Book dit ophold ved at ringe på tlf. 6472 1409 eller mail til info@glamsbjerghus.dk. Du får 10 % rabat, hvis du siger/skriver, at du deltager i MTB Challenge Fyn. 
Læs mere på www.glamsbjerghus.dk 

Hotel Faaborg Fjord - nu med spa til ømme stænger

Hotel Faaborg Fjord ligger tæt op ad Pipstornsporet og kun 5 km fra de berømte Svanninge Bakker. Nyd en adrenalinfyldt tur ud i de bakkede landskaber og slut din tur af med et afslappende besøg i den nye spa afdeling, der åbner ultimo september 2020.

På Hotel Faaborg Fjord er de vilde med lycra, og du er velkommen til blot at kigge forbi deres restaurant til frokost eller en kold øl på terrassen, hvis du er i området.

På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference tilbyder de en særpris til dig, der deltager i MTB Challenge Fyn: Enkeltværelse á 650 kr. og dobbeltværelse á 750 kr. inkl. morgenmad. Book dit ophold ved at ringe på tlf. 62611010 eller mail til info@hotelfaaborgfjord.dk og sig/skriv, at du deltager i MTB Challenge Fyn for at få den gode pris.

Alle cykelhoteller har aflåst cykelparkering og mulighed for cykelvask og det mest basale cykelværktøj.  

OBS! Husk at tjekke ind i Singletracker-app´en, når du er på overnatningsstedet for at indløse point til ranglisten. Du får en kode fra overnatningsstedet.

Var du på udkig efter en anden type overnatning? Se Fyns andre cykelvenlige overnatningssteder >

 

Fynske restauranter

Få gode tilbud på fynske lækkerier og optjen 25 point til ranglisten for hver restaurant, du besøger. 

Spis dig mæt i den berømte Bjergburger med fritter på terrassen eller i restauranten på GlamsbjergHus. Du får 200 g. grillet bøf af fynsk oksekød, brioche bolle, bacon, salat, cheddarost, tomat, agurk, syltet løg samt grove pommes med dip til en særpris på DKK 110,- (normalpris DKK 139,-).  

(Vær opmærksom på, at restauranten har lukket mandag og tirsdag.)  

OBS! Husk at tjekke ind i Singletracker-app´en, når du er på spisestedet for at indløse point til ranglisten. 

Oversigtkort - fynske mountainbikeruter

Oversigtkort - fynske mountainbikeruter

De fynske mountainbikespor 

Fyn byder på en masse fede singletracks med udfordringer til de øvede og lette spor til nybegynderne.  Følgende spor er med i MTB Challenge Fyn.

Staurby skov (50 point)

Sporet i Staurby Skov snor sig 7,6 km rundt i den varierede skov gennem pyntegrønt, bakker og bøgetræer. Derudover er der mulighed for at vælge 4 røde sløjfer under turen rundt på det blå spor. Her er bygget rockgardens, step ups, drops og hop.   

Læs mere 


Langesøsporene (100 point for Sydsporet og 100 point for Nordsporet)

Ved Langesø Slot finder du hele 2 mountainbikespor, 2 teknikområder og en downhill-bane til de øvede vovehalse. Sporene i Langesø-skoven er både smukke og udfordrende, og her kan du køre på spændende singletracks, som ellers ikke er tilgængelige for cyklister. Sporene er flere gange blevet kåret af Politiken til at være blandt de ti bedste spor i Danmark. 

Læs mere


Stavis Å-sporet (50 point)

5 kilometer singletrack med flot udsyn til Stavis Å. Her er flere tekniske elementer b.la. drops, berms, rock gardens og flere steps, der snor sig op og ned på ruten.  

Læs mere


Ibjerg (50 point)

Sporet i Ibjerg er med sine 4 km. ikke særlig langt, men sporbyggerene har udnyttet området perfekt og fyldt skoven op med sjove og tekniske elementer. Sporet fører dig gennem både skov og eng med små hop, bakker og sving. 

Læs mere


Teglværkskoven (50 point)

Sporet i Teglværksskoven er et let spor, som kan køres af alle. Her får du et godt flow med masser af sving. Er du ny på mountainbike, er dette spor et godt sted at starte, og er du øvet kan du finpudse din teknik. 

Læs mere


Haarby (50 point)

Haarbysporet ligger i den kuperede Trunderupskov. Sporet går igennem åbne skrænter og områder med skov, sø og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig.  

Læs mere


Lærkedalen (50 point)

Lærkedalsporet er et nyanlagt spor på ca. 3,7 km, som stadig er under udvikling med nye sløjfer. Sporet ligger i naturskønt område, der er ejet af Naturstyrelsen. Det er et letkørt blåt spor med super flow. 

Læs mere


Glamsdalen Bikepark (50 point)

Det 3 km lange mountainbikespor ved Glamsdalens Idrætsefterskole veksler mellem kørsel i skov og åbent land med mange tekniske udfordringer som pumptracks, rockgardens, hop og drops. Den første del af sporet er anlagt på et græsareal og opbygget af naturlige materialer, mens skoven byder på singletracks, hårnålesving og flere stejle stigninger samt nedkørsler og broer.  

Læs mere


Svendborgsporet (50 point for det røde spor og 50 point for det blå spor)

Svendborgsporet er et førsteklasses mtb-spor lidt uden for Svendborg by, hvor "fun-faktoren" er i højsædet. Kun et stenkast fra strand og midtby. 
Sporet tilbyder et rødt loop på godt 4 km for den øvede - med masser af tekniske udfordringer - samt et let blåt loop på 4,5 km med masser af flow. 

Læs mere


Skovhuggeren (200 point)

SKOVHUGGEREN er et 17 km MTB-spor der tilfredsstiller både den nye forsigtige MTB´er og den avancerede, der vil hoppe, køre store rockgardens, skinnies og North Shore konstruktioner og avancerede broer. Sporet er blevet kåret som et af Danmarks 10 bedste spor (Politiken) hvert år siden åbningen i 2016. 

Læs mere


Pipstorn Skov (50 point)

Pipstorn Skov byder på et 4,5 km. langt spor med mange udfordringer for både nybegyndere på det lette blå spor og de øvede på det mere tekniske røde spor. Fra skoven har du udsigt over Det Sydfynske Øhav.  

Læs mere


Svanninge Bakker (50 point)

I Svanninge Bakker ved Faaborg findes et naturspor, som fører dig gennem sving og bakker i de Sydfynske Alper. Svanninge Bakker er det største sammenhængende naturområde og et af de mest yndende udflugtsmål på Fyn. Sporet er smalt og indbyder ikke til høj fart. Derfor kan sporet uden problemer køres af de fleste. Der er ikke mange tekniske elementer, men til gengæld er der en masse stejle bakker, hvor man ikke behøver være en haj på en mountainbike for at have det sjovt.

Læs mere