Destination Fyn_logo
Kronprins Frederik står og smiller til kameraet sammen med en mand og en kvinde. I baggrunden er en grøn græsplæne, og bannere. I baggrunden ses opsætningen til løbet "Royal Run".

Kongeligt besøg ved VM i cyklecross i Bogense

3.10.2019
Foto: Andreas Mikkel

H.K.H. Kronprinsen kommer til VM i cyklecross i Bogense søndag den 3. februar. Arrangørerne ser det kongelige besøg som en oplagt mulighed for at skabe positiv opmærksomhed omkring mesterskabet, disciplinen cyklecross og Nordfyn.

Arrangørerne af VM i cyklecross, Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark arbejder sammen om at skabe de bedste rammer for begivenheden, så ryttere, publikum og gæster fra ind- og udland får en uforglemmelig oplevelse. Og arrangørerne ser frem til at tage i mod Kronprinsen.

- Det bliver en stor fornøjelse at vise Kronprinsen den kulisse helt tæt på kysten, vi sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union har fået skabt til VM i cyklecross i Bogense. Kronprinsen har allerede oplevet fynsk cykelterræn under egne dæk, da han forud for sommerens verdensmesterskab i crosstriatlon i Svendborg prøvekørte ruten. Vi er stolte af, at øen kan lægge jord til internationale cykelevents af denne kaliber såvel i syd som i nord, siger forretningschef hos Sport Event Fyn, Jakob Staun.

-Kronprinsens tilstedeværelse er íkke alene en markant gevinst for selve VM-arrangementet. Det er også en blåstempling af Nordfyn som en driftig, innovativ og naturmæssigt særdeles attraktiv del af kongeriget,” udtaler Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

- På Nordfyn glæder vi os hver eneste gang, vi kan byde velkommen til et medlem af kongehuset og i denne forbindelse er glæden ekstra stor, fordi Kronprinsen som aktiv sportsmand om nogen vil vide fagligt at vurdere, hvilken ekstraordinær indsats, der kræves for at tilhøre verdenseliten i en så fysisk og teknisk krævende sportsgren som cyklecross. 

Med det kongelige besøg følger ekstra positiv opmærksomhed på både mesterskabet og den spektakulære disciplin, cyklecross. Cyklecross er en relativt lille men hastigt voksende og særdeles underholdende disciplin, hvor rytterne på kort tid skal forcere vidt forskellige udfordringer. Ryttere og publikum får således en helt særlig oplevelse i og omkring Bogense Havn og på skrænten op imod Bogense Kirke.

Hos Sport Event Denmark fremhæver direktør, Lars Lundov, Kronprinsens opbakning til dansk idræt og hans hyppige besøg ved store, internationale sportsevents i Danmark:

- Vi er beæret over, at Kronprinsen også lægger sin vej forbi Bogense og VM i cyklecross. Hans Kongelige Højhed er en hyppig gæst ved de mange, store internationale mesterskaber på dansk grund. Det er vi naturligvis både glade for og stolte over. Kronprinsen, som også er medlem af den Internationale Olympiske Komité, er eminent til at formidle sporten på og udenfor banen. I samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn og Danmarks Cykle Union glæder vi os til at byde Kronprinsen velkommen til VM.

Fakta om VM i cyklecross i Bogense:

  • To løbsdage: 2. – 3. februar 2019

  • Deltagelse af 250 ryttere fra 25 nationer

  • Forventet tilskuertal: 15.00-20.000 i alt fordelt over begge dage.500 VIP-gæster pr. dag

  • 300 TV og pressefolk

  • TV-dækning i 30-35 lande

  • 18-20 TV-stationer

  • Over 40 millioner TV-seere globalt

Løbet køres på en rundstrækning på 2,8 kilometer med start og mål på Vestre Havnevej i Bogense. Der køres i fem klasser, Herre Junior, Herre U23 og Dame Elite lørdag den 2. februar og Dame U23 samt Herre Elite søndag den 3. februar.

Juniorer og Dame U19 & U23 kører i 40 minutter. Dame Elite kører i 45 min. Herre U 23 kører i 50 minutter og til sidst er Herre Elite i aktion i 60 minutter.

I Bogense køres på fire forskellige underlag: Asfalt, grus, græs og filt (på den mobile bro) 

2019 UCI Cyclo-Cross World Championships i Bogense er arrangeret af CrossDenmark – et samarbejde mellem Sport Event Fyn, Sport Event Denmark, UCI, Danmarks Cykle Union og Nordfyns Erhverv og Turisme.

 

Publiceret: Mandag, januar 28, 2019