Destination Fyn_logo
Cykel med oppakning holder i vejkanten. I forgrunden ses et vejskilt, der viser vej på cykelruten Østersøruten. Det er sommer og solskin

Gæsterne er særligt godt tilfredse med Fyn 

24.1.2020
Foto: Martin Moschek

De danske destinationer falder generelt rigtig godt i turisternes smag, når de først er blevet lokket til. Men på Fyn er gæsterne lige en anelse mere glade end gennemsnittet. 

97 pct. af de turister, der besøger Fyn er tilfredse med deres valg af feriested. På landsplan er den tilsvarende andel 94 pct. De fynske tal stammer fra den dugfriske gæsteundersøgelse, som Destination Fyn har gennemført i samarbejde med Wilke i løbet af 2019, mens tallene for resten af landet stammer fra analysen ”Gæstetilfredshed 2019”, som Dansk Kyst og Natur Turisme offentliggjorde i begyndelse af januar, og som rummer data fra 37 forskellige destinationer. 

  • Vi er rigtig glade for, at turisterne rejser hjem fra Fyn med en positiv oplevelse i bagagen. Det øger jo sandsynligheden for, at de vil anbefale stedet til andre og vende tilbage, siger Rasmus Hessum Hansen, direktør for Destination Fyn. 

Tre fjerdedele af turisterne svinger sig helt op i den meget tilfredse kategori, og kun 3 pct. er utilfredse med at have valgt Fyn som feriested. 

  • Vi kan godt være stolte af det skudsmål, vi får her, sammenlignet med gennemsnittet af de øvrige destinationer. Selvom det er marginaler, så skiller vi os alligevel ud ved at have en noget større gruppe, der ikke bare er tilfredse – men meget tilfredse, understreger analysechef hos Destination Fyn, Daniel Kargaard Svendsen. I begge undersøgelser har gæsterne skullet skalere deres tilfreds fra 1-5, og mens landsgennemsnittet ligger på 4,6, sniger Fyn sig op på 4,7 i snit. 

Tilfredsmålingen er kun en meget lille del af den fynske gæsteundersøgelse, som bringer meget anden læring med sig, bl.a. fordi den kun fokuserer på Fyn. På et partnermøde d. 26. feb. inviterer vi indenfor til at høre lidt mere om den viden, gæsteundersøgelsen har tilvejebragt. Så hvis du er nysgerrig på turisterne og deres gøren og laden i 2019, kan du tilmelde dig mødet her. 

 

Fakta om den fynske gæsteundersøgelse: 

  • Gennemført af Wilke på vegne af Destination Fyn 

  • Bygger på 1012 personlige interviews  

  • Data er indsamlet i løbet af hele 2019