Destination Fyn_logo
Sportgymnast i rotation

Fynsk sportsfestival fejrer 10 års jubilæum

3.10.2019
Foto: Birgitte Carol Heiberg Fyens Stiftstidende

Endnu et år med fantastiske sportsoplevelser, der har skabt sug i maven og fynsk fællesskabsfølelse, er gået på hæld, og det gav for 10. år i træk anledning til en festlig dag for hele familien til Fynske Bank Sportslørdag.

Der var nok at se til under dette års Fynske Bank Sportslørdag. Her kunne de mere end 4000 fynboer, som lagde vejen forbi Odense Idrætshal, nemlig prøve deres sportstalent af i en lang række forskellige idrætsgrene lige fra ishockey og skøjteløb til atletik og fodbold. For første gang i år var der også mulighed for at prøve flere aktiviteter udendørs, bl.a. cyklecross og ponytræk eller der kunne køres om kap i gokarts.

Se de mange flotte billeder fra Sportslørdag her.

Opbakningen til sportsfestivalen blandt de fynske klubber har altid været stor, men i år satte antallet af deltagende klubber en flot rekord.

-I anledning af jubilæmsåret oplevede vi en massiv opbakning til Fynske Bank Sportslørdag – det største og flotteste arrangement til dato. De besøgende havde mulighed for at snakke og prøve kræfter med mere end 40 idrætsgrene og aktiviteter leveret af over 50 fynske klubber. Hertil kom en lang række af arrangementer, sponsorer og uddannelsesinstitutioner, som også stillede op med stande på dagen, siger Erik Mogensen, der står for at hverve idrætsforeninger til sportsfestivalen.

Udover try-it aktiviteter kunne de mange gæster også opleve et væld af flotte opvisninger samt få et gensyn med den populære maskotdyst, hvor OB’s maskot Victor kæmpede mod ræven fra Odense Håndbold og kaninen fra Svendborg Rabbits i forskellige idrætsgrene.

-Fynske Bank Sportslørdag er en festlig begivenhed, der samler en diversitet af sportsgrene og viser bredden i det fynske foreningsliv. Nogle af sportsgrenene kommer vi også til at se mere til ved events, som Fyn skla være vært for de kommende år, fortæller Jakob Staun, Eventchef i Destination Fyn.

Rekord mange indstillinger til årets 'Kammerat'
Til at understrege fejringen af de mange fynske sportspræstationer, foreninger og frivillige blev der traditionen tro igen uddelt de fem priser: Fynske Bank Kammeratskabsprisen, Årets Fund, Årets Sportsnavn, Årets Frivillige Idrætsleder og Årets Idrætsforening.

Imens fynboerne op til dagen kunne stemme på bl.a. volleyball-talentet Clara Bernberg Windeleff som Årets Fund og cykelrytteren Lasse Norman Hansen som Årets sportsnavn, var det op til de fynske klubber at indstille en kandidat til Fynske Bank Kammeratskabsprisen for deres evne til at være rollemodeller og skabe sammenhold i den lokale forening. Det blev i år til hele 133 indstillinger og en flot rekord i antallet af indstillinger til prisen nogensinde.

Også i kategorien som Årets Idrætsleder var de fynske kommuner i år flot repræsenteret med indstillinger fra klubber i samtlige kommuner. Her blev det Christel Jane Black fra Bokseklubben Rollo i Svendborg, der løb med prisen.

Fynsk fællesskabsfølelse
Det er de fynske kommuner, som sammen med Fynske Idrætsforbund, SIKO, Sport Event Fyn og Sportslørdags partnere Fynske Bank og DGI står bag Fynske Bank Sportslørdag, og den brede opbakning til sportsfestivalen vækker stor glæde hos Bo Hansen, borgmester i Svendborg:

- Vi viser omverden, at Fyns kommuner står sammen om et fælles projekt. Fynske Bank Sportslørdag er en god og hyggelig anledning til at fejre vores dygtige sportsfolk og giver dem den ros og anerkendelse, de fortjener.

Næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind, er også begejstret for, hvilken fællesskabsfølelse Fynske Bank Sportslørdag giver:

- Vi skal være stolte af alle fynboer, der også præsterer noget ekstraordinært. Det er et fælles fynsk sammenhold, vi har. For sammen er vi altså stærkere end hver for sig. Og det er Fynske Bank Sportslørdag også med til at sætte fokus på.

Her kan du se hvem der vandt priserne i de fem kategorier:

Fynske Bank Kammeratskabspris
Caroline Hjæresen Pedersen - Vestfyn Aikikai (VINDER)
Huan Nielsen - Tårup IF
Jack Jensen - Bokseklubben Olympia Odense
Katrine Hoby Fausbøll - SFF Faaborg
Louise Holst Gudichsen - Svendborg Gymnastikforening
Marius Grønnebæk Kiilerich - Sanderum Boldklub
Nicki Sørensen - Odense Ishockey Klub

Årets Fund
Clara Bernberg Windeleff – Volleyball (VINDER) 
Jacob Hindsgaul - Cykling
Sofie Halling Vikkelsøe - Roning

Årets Sportsnavn
Søren Kragh Andersen - Cykling
Viktor Axelsen - Badminton
Lasse Norman Hansen - Cykling
Maja Jager - Bueskydning
Stinna Tange Kastrup – Paradressur (VINDER) 
Tue Lassen - Orientering
Nikolaj Møller Madsen - Motorsport
Stine Nielsen - Skydning
Oliver Olsen og Jakob Lund - Gymnastik
Jane Aaberg - Styrkeløft

Årets Frivillige Idrætsleder
Ann Rasmussen - Nyborg GIF, Nyborg
Anni Stolzenbach - Dansk Arbejder Idræt, Odense 
Christel Jane Black - Bokseklubben Rollo, Svendborg (VINDER) 
Henrik ”Marsmand” Pedersen - Munkebo Old boys klub, Middelfart 
Jesper Madsen - Vissenbjerg GIF, Assens
John Dahlberg - Nr. Åby Junior skakklub, Middelfart 
Jørn Lorenzen - Fåborg Badmintonklub, Faaborg-Midtfyn 
Lillian Jespersen & Karsten Hansen – Bagenkop IF, Langeland
Poul Erik Nielsen - Bogense Sejlklub, Nordfyn 

Årets Idrætsforening
BR66 - Flerstrenget forening, Kerteminde
Faaborg ØH – Håndbold, Faaborg-Midtfyn  (VINDER) 
Odense Squash Club - Squash, Odense

 

Publiceret: Fredag, januar 25, 2019