Destination Fyn_logo
Tre mænd står side om side og ser opad, påen gade med brosten. Den første mand bærer briller og en blå skjorte, den midterste holder på et gult papir og har en grå blazer på, og den tredje bærer et mørkeblå jakkesæt. Bygningerne i baggrunden er farverige og himmelen er overskyet.

Europæisk cykelkongres besøger cykeløen Fyn

3.10.2019
Foto: Destination Fyn

Det er lykkedes at tiltrække den prestigefyldte årskongres for den europæiske cykleunion (UEC) til Odense, og derfor har generalsekretæren for UEC, Enrico Della Casa og formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, netop besøgt Fyn. Et besøg, som kan lede til flere fynske events.

50 nationale cykelforbund fra hele Europa mødes i 2021 på Fyn. Det er nemlig lykkedes at tiltrække den europæiske cykleunions (UEC) store årskongres, hvor repræsentanter fra de 50 nationale cykelforbund skal vælge bestyrelse og direktion. Det er dermed de politiske beslutningstagere fra hele Europa, som samles på Fyn, hvilket kan få stor betydning for fremtidige cykelevents i Danmark og i særdeleshed på Fyn.

- Indenfor den cykelpolitiske agenda, kan vi ikke lande noget større end denne årskongres, og det kan helt sikkert åbne døren til andre events i Danmark og på Fyn. Derfor er det selvfølgelig vigtigt for mig at være en god vært for Enrico og vise ham, at det fynske værtskab er mere end klar til at tage imod hele ’cykeleuropa’ i 2021. Hvis vi kan vise dem, hvordan vi på Fyn kan samarbejde på tværs af organisationer, så er det ikke sidste gang, vi har sådan et event i Danmark, siger Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union og næstformand i det europæiske forbund.

 Italienske Enrico Della Casa er da også begejstret for sit visit på Fyn, som bl.a. bød på besøg på Holckenhavn Slot, hvor gallamiddagen for repræsentanterne forventes at holdes, samt besøg på Radission Blu H.C. Andersen Hotel Odense, Hotel ODEON og ODEON, som skal danne rammerne om selve kongressen.

- Valget er faldet på Danmark og Fyn, fordi vi kan se, at det logistisk er nemt for vores medlemmer at komme hertil. Og nu har jeg også oplevet, at vi kommer til at holde vores kongres i smukke omgivelser med god kapacitet. Det er meget vigtigt for os have kongressen i denne del af Europa, og så er det et ekstra plus, at Danmark er kendt som et cykelland, siger Enrico Della Casa.

Fyn udkonkurrerede Prag

Årskongressen har tidligere fundet sted i byer som Bruxelles, Rom og Tallinn, og at den nu kommer til Fyn og Odense skyldes en langsigtet arbejdsindsats fra Danmarks Cykle Union, Eventalliancen Fyn, Sport Event Denmark og Inspiring Denmark. I sidste ende fik Odense tildelt værtskabet fremfor blandet andet Prag.

 - Det er et privilegium at få lov at vise Fyn frem som venue for en stor kongres som denne. Vi spænder vidt med de faciliteter, vi kan bringe i spil til den her type event, og det er mit indtryk, at UEC-generalsekretæren satte stor pris på muligheden for at gøre brug af rummelige moderne konferencelokaler og overnatning helt centralt i byen og så krydre det med hele med en slotsoplevelse, hvor man fx ved en gallamiddag kan tage kongresdeltagerne ud på øen til en helt anden atmosfære. Alt sammen inden for små geografiske afstande, siger Jakob Staun, chef for business- og sportevents hos Destination Fyn, der glæder sig over synergien mellem arbejdet med sportevents på den ene side og erhvervsturisme i form af mere traditionelle konferenceevents på den anden.

Også hos Inspiring Denmark er man stolt over at lande årskongressen på Fyn og i Odense.

- Det har været en god dag, hvor Fyn virkelig har vist sig fra sin bedste side. Dels var det selvfølgelig vigtigt, at Danmarks Cykle Union og UEC fik set de gode rammer, som kan skabes om kongressen. Men ved at mødes ansigt til ansigt på de aktuelle venues, er den konkrete planlægning af kongressen frem mod 2021 allerede kommet godt på vej. Det første skridt mod en velafviklet kongres, siger Project Manager hos Inspiring Denmark, Morten Olstrup.

 Fakta om UEC (Union Europeenne de Cyclisme)

· Organiserer 50 nationale forbund med 824.000 medlemmer i 21.300 klubber

· Stiftet 7. april 1990

· 1 af i alt 5 kontinentale paraplyforbund under verdensforbundet UCI

· Interesseorganisation for de 50 nationale cykleforbund i Europa med det formål at fremme interessen for og udviklingen af europæisk cykling i alle discipliner

· Står bag afviklingen af alle europamesterskaber og European Cups inden for cykling

 Fakta om Eventalliancen Fyn:

· Eventalliancen Fyn er Destination Fyns nye styrkede eventsamarbejde, der bygger dels på det hidtidige samarbejde om tiltrækning af sportevents i regi af Sport Event Fyn og arbejdet for at trække erhvervsturisme til Fyn i form af møder, konferencer og kongresser, som tidligere bl.a. har været varetaget af partnerskabet Mødeøen Fyn.

· Eventalliancens strategi sigter på tiltrækningen af større kongresser og konferencer inden for de fynske styrkepositioner

Fakta om Inspiring Denmark

· Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme, der arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark. Det sker i samarbejde med blandt andet forsknings- og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner.

· Inspiring Denmark er en erhvervsdrivende fond, der bl.a. finansieres af midler fra kommuner, hoteller og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

 

Publiceret: Tirsdag, maj 21, 2019