Destination Fyn_logo
To cyklister kører langs med vandet med solnedgang i baggrunden og bølgende græs i forgrunden.

Der er salg i cykelrejser til Fyn: Konference giver cykelturismen et ekstra gear

3.10.2019
Foto: Daniel Villadsen

Salget af fynske cykelrejser er støt stigende og med verdens største konference for cykelrejsearrangører, Cycle Summit, lige om hjørnet, er der al mulig grund til at berede sig på et stadigt større rykind af tohjulede i det fynske de kommende sæsoner.

En vigtig forudsætning for at Fyn kan tiltrække udenlandske cykelturister og leve op til Bike Island-ambitionen om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination, er naturligvis, at cykelrejsearrangørerne får øjnene op for Fyn, tager Fyn med på deres program og ikke mindst begynder at sælge.

Det sidste er allerede sket for en af Danmarks helt store turoperatører inden for cykelferie, Ruby Rejser:

- Vi startede samarbejdet med Destination Fyn allerede i 2017. I starten gik det lidt langsomt med salget, men gennem det sidste år har vi kunnet spore en vækst på hele 60 pct. Det er tydeligt, hvordan hele det fynske cykelprodukt har taget mere og mere form, og hvordan vi møder større og større velvilje og forståelse i det fynske for cykelgæsternes behov - hvad enten det er overnatningsstederne cykelvenlighed eller den lokale isbods åbningstider. Det gør det meget lettere at entrere som operatør, end det var for et par år tilbage, siger Rønnaug Engstadt Lauersen fra Ruby Rejser

De danske operatører Danish Biking og Ærø Tours melder også om stigende salg og en voksende andel udlændinge blandt kunderne. Helt nye nationaliteter får øjnene op for cykelmulighederne på Fyn, men især tyskere og hollændere er hyppige gæster på de fynske cykelveje, og det er da også blandt disse to nationaliteter, Fyn for alvor oplever stigende overnatningstal i øjeblikket. I perioden fra januar til juli i år er antallet af tyske overnatninger således steget med 6,1 pct. og for hollændernes vedkommende 9,6 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

I den kommende uge kan flokken af cykelrejsearrangører med Fyn på menuen for alvor få vokseværk. Her byder sig nemlig et fantastisk udstillingsvindue for cykeløen og den nationale Østersørute med centrum på Fyn, når verdens største konference for cykelrejsearrangører rammer Nyborg og efterfølgende en stor del af øen med forskellige inspirationsture, som mere end 120 konferencedeltagere fra 75 forskellige cykelrejseselskaber kan tilmelde sig.

- Vi er hele tiden på udkig efter nye cykelrejsearrangører, der kunne have interesse i Fyn. Cykelproduktet er der, der er plads til flere turoperatører, og mulighederne åbner sig i takt med, at Fyn bliver mere og mere kendt som cykelø både i Danmark og internationalt, siger chef for Bike Island, Laura Raidla, der betegner tiltrækningen af CycleSummit, som et vigtigt led i bestræbelserne på at gøre Fyn til Nordeuropas mest attraktive cykelturismedestination.

Blandt de nye aktører, der lige nu er vej ind på markedet, er Vagabond Tours. Selskabet var tidligere specialiseret udelukkende i vandreture:

- Tiden er til cykling, og vi ser et stort potentiale i cykelprodukter på Fyn - især på Langeland, hvor vi for nyligt afviklede en weekendtur for første gang, og hvor vi planlægger at igangsætte et større cykelprojekt med en-dagstilbud til turister fra 2020, fortæller Anne Juel fra Vagabond Tours, der er et af de selskaber, der på søndag pakker kufferten og drager til Nyborg for at deltage i Cycle Summit

I Nyborg, hvor cykling står højt på dagsordenen med et Tour de France lige om hjørnet og en stærk cykelstrategi i støbeskeen, er der også store forventninger til konferencen.

- Cycle Summit afføder ikke bare konferencegæster til os her og nu, men på sigt også cyklende leisure-gæster til hele Fyn, og det er jo ret unikt. Det er et oplagt udstillingsvindue for både Nyborg og resten af Bike Island, og jeg er overbevist om, at turoperatørerne kommer hjem med en oplevelse i bagagen, der placerer Fyn helt forrest på nethinden, når der skal strikkes cykelrejsekataloger sammen til de kommende sæsoner, siger Jan G. Larsen, direktør på Storebælt Sinatur - Hotel og Konference, der lægger hus til konferencen.

Alle de godt 120 cykelrejsearrangører samles søndag til en cykeltur ud i det fynske, og mandag skydes konferencen så formelt i gang på Sinatur Storebælt. Her vil turoperatørerne bl.a. have mulighed for at orientere sig i en bred pallette af helt nye roadbooks med fynske cykelruter og tilhørende beskrivelser af oplevelser undervejs. Produkter, som er lige til at plukke ned fra hylden og gøre salgbare.

Inspirationsturene, hvor man med egne sanser kan komme ud og mærke det fynske cykelprodukt foregår forskellige steder på Fyn og øerne i dagene efter konferencen. Bl.a. stævner 15 mand ud i det sydfynske onsdag d. 1. okt., mens en anden gruppe udforsker Vestfyns cykelhemmeligheder.

FAKTA om CycleSummit:
• CycleSummit er verdens største konference for cykelrejsearrangører
• Der er 122 deltagere som repræsenterer 75 forskellige operatører ved konferencens 2019-udgave i Nyborg
• Operatørerne kommer fra 20 forskellige lande, herunder
• Bag konferencen står Destination Fyn i samarbejde med Nyborg Kommune og partnerne i samarbejdet omkring Østersøruten; Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitDenmark, Dansk Cykelturisme, Destination Fyn, Destination Lillebælt, Business Lolland-Falster, Visit Vestsjælland, VisitSydsjælland-Møn og Destination Sønderjylland.

Kontaktinformation

Chef for Bike Island, Laura Raidla, tlf. 21 52 04 08
Direktør Storebælt Sinatur Hotel og Konference, Jan G. Larsen, 30 61 50 02
Rønnaug Engstadt Lauersen, Ruby Rejser, tlf. 39 16 33 49
Presseansvarlig Destination Fyn, Gitte Vestermark. tlf. 30 59 24 42

 

Publiceret: Fredag, september 27, 2019