Et blåt og rødt gulv fylder det meste af billedet. I forgrunden af billedet er to piger klædt i hvidt i gang med en karate kamp. Den ene er ved at sparke den anden i højre side af overkroppen. I baggrunden ses en mand i en orangevest og andre karateudøvere klædt i hvidt i gang med deres kampe.

WUKF EM i karate

Foto: WUFK Kanzen Karate

Sparekassen Fyn Arena og Odense Congres Center danner i oktober rammerne om medaljekampen blandt Europas bedste inden for karatesporten, når WUKF EM i karate kommer til Fyn.

Europamesterskabet er for alle aldersklasser, og udover de fem stilarter Shotokan, Goju Ryu, Shito Ryu, Wado Ryu og Shorin Ryu dystes der som noget helt nyt også i kobudo - kamptræning med traditionelle våben. Eventet favner derfor bredt indenfor karate og har både i 2017 og 2018 haft mere end 2.000 kæmpende deltagere.
På verdensplan ligger Danmark som nation i top 8, og det danske landshold fra United Karate of Denmark spås gode medaljechancer i de forskellige kategorier fra børn til veteraner i både dame- og herrerækkerne. Ved de seneste mesterskaber under WUKF har det danske landshold vundet mellem 10 og 15 medaljer, og flere af dem har været fynske - primært fra Odense Sportscentrum, men også fra Svendborg.

- At få tildelt et europamesterskab er en stor tillidserklæring til United Karate of Denmark og skyldes det store engagement, vi lægger i WUKF. Desuden er Danmark på verdensplan sportsligt i top 8, og jeg ser meget frem til, at vi kan vise, hvad det danske landshold kan præstere på hjemmebane. At vi fik EM2019 til Odense skyldes også den danske kultur med venlighed og vores positive tilgang, og præsidenten var meget begejstret, da han besøgte Arena Fyn og blev præsenteret for vores organisatoriske set-up og ambitionsniveau, siger Søren Helsted, generalsekretær for United Karate of Denmark, der forventer ekstraordinært stor interesse for EM’et her op til karatens indtog på det olympiske program i 2020.

WUKF EM i karate finder sted fra torsdag den 24. oktober til søndag den 27. oktober 2019 og arrangeres af United Karate of Denmark i samarbejde med Sport Event Fyn, Odense Kommune og Karateklubben Odense Karate-Do Ichiro.