Destination Fyn_logo
Bane, deltagere og publikum til VM i Cyklecross med havet i baggrunden.

Nominerede til Bike Island-prisen 2019

Foto: Lars Møller

Her finder du årets nominerede til begge afdelinger af Bike Island-prisen, der gives for 'Bedste cykelovernatning' og 'Bedste cykeloplevelse & initiativ'. 

Nominerede til Bedste Cykelovernatning 2019

  • Hotel Christiansminde

Er blevet indstillet 4 gange af 4 uafhængige personer. Den samlede begrundelsen for nomineringen:

Citat fra indstillingen: ”Hotellet har i de senere år været frontløber indenfor ”Aktiv Turisme” og tilbyder i dag et cykelturismeprodukt, der hæver barren langt over de fastsatte krav for Bike Island Prisen. Derudover har hotellet været involveret som partner i flere af de store fynske cykelbegivenheder, såsom Bissen MTB, Fyn Rundt, Post Nord Danmark Rundt, VM i cross Triatlon m.fl. Hos Hotel Christiansminde går man aldrig forgæves hvis man ønsker at indgå i et samarbejde eller prøve en ny ide af – de hæver altid blikket og ser på hvad der kan løfte området, og først herefter skeler de til egen indtjening. 

På Hotel Christiansminde mødes de aktive og cyklende gæster af :

• En målrettet velkomst af cykelgæster

• Værksted / reparationskit

• Vaskefaciliteter til både cykel, udstyr og tøj

• Aflåseligt depot til opbevaring af cykler

• Faciliteter for elcykler, racercykler, MTB og tourcykler

• Sund og nærende morgenmad og mulighed for ernæringsrigtige madpakker

• Tilgængelige kort og trackede ruter via hjemmesiden

• Hotellets hjemmeside informerer om mulighederne for at være cykelgæst.

• Kontakt til cykeludlejning og bagagetransport, bl.a. gennem Bike Island, Touroperatører og lokale partnere

• Medlem af bla.. Bike Friends, Bed & Bike, Bike Island og Aktiv Danmark

• Samarbejder med danske, såvel som udenlandske turoperatører”

Hotellet har en salgsafdeling som ihærdigt sælger ”Aktiv Ferieophold” til grupper i ind- og udland, og en marketingafdeling som sammen med rigtig mange professionelle samarbejdspartnere bearbejder markedet på messer, events, og i div. fagmedier. Dette arbejde er i høj grad med til at brande hele området, og kommer derfor også de øvrige turismeaktører til gode.

Hotel Christiansminde må siges at være i førertrøjen på det fynske hold, og ses derfor altid som en god partner i diverse samarbejder. Christiansminde har desuden været meget imødekommende og hjælpsomme overfor lokale foreninger, der ønsker at lave outdoor aktiviteter i området. DAI MTB har eksempelvis gentagne gange fået stillet gratis mødelokaler og kaffe til rådighed. Hotellet arbejder målrettet efter at tiltrække flere forskellige cykelgæster til området, både individuelle og grupper, danske såvel som udenlandske og antallet af cykelgæsteovernatninger er vokset ganske pænt de seneste år.”

  • Ærø Hotel i Marstal

Citat fra indstillingen:  ”Selv i Faaborg – er det blevet bemærket at Ærø Hotel har haft stor succes med deres cykelpakke koncept ”Ø-ferie på cykel”. https://www.aeroehotel.dk/ophold/cykelferie/. I pakkerne indgår færgebilletter, cykelleje, madpakker, kortmateriale – og naturligvis fuld forplejning. Jeg synes det er vigtigt at fremhæve netop Ærø Hotel i Bike Island regi – da Ærø Hotel pt. er forbilledet for lign. hoteller og overnatningssteder.”

  • Sund & Skov

Citat fra indstillingen:  ”Sund og Skov etablerer i foråret 2019 en pusle og plejeplads til cyklister: højtryksspuling, ophæng til reparation samt trykluft cykelpumpe. Vi har i ugerne 26-33 yoga, afspænding, sellerishot til udrensning samt havbadsmulighed mellem 07-08, zumba og to moduler bliv glad for motion. Det er også sundt for cykelmuskler! Billeder har vi ingen af – vi har ikke bygget puslepladsen endnu. Vores store nye cykelløb med Cykelnerven Sund & Skov Classic køres først den 6. april. Til gengæld har vi en drøm og en vision, og vi knokler dagligt for at opnå den: at mødes med glæde. Lidt mere sundt og lidt mere skov – de små skridts lov.”

 

Nominerede til Bedste Cykeloplevelse & initiativ 2019

  • Ærø Kommune og cykelklubben CC Flying Heroes

CC Flying Heroes har igennem en årrække afholdt cykelløbet ’Ærø Rundt’ med 3 forskellige distancer på hhv. 25 km, 50 km og 100 km rundt på Ærø. De 3 ruter er samtidig gjort online tilgængelige på www.gpsies.com og er en markant og vigtig tilføjelse til det ærøske ’cykelprodukt’, som nu også henvender sig til den gruppe af cykelturister, der foretrækker asfalt til de tynde dæk, cykelsko og en gedigen sportslig udfordring.

Klubbens medlemmer har hvert år op til løbet afmærket ruterne midlertidigt på vejbanen og i landskabet, men sidste år blev der opsat permanent skiltning til de 3 ruter.

Ærø Kommune har betalt og opsat skiltene, og teknisk afdeling har i tæt samarbejde med medlemmerne af cykelklubben, udvalgt placeringerne af skiltene – så disse både giver mening for en cyklist, der skal kunne finde vej (ofte i højt tempo) og samtidig overholder gældende love og regler på området. Skiltene er designet ganske enkelt (i de ærøske farver) med symboler, der er let forståelige, uanset nationalitet. For mange cyklister kommer det som en overraskelse, at man kan cykle en 100 km asfalteret rute på en lille ø som Ærø.

  • Faaborg Cykeludlejning

Citat fra indstillingen:  ”Jeg vil foreslå Faaborg Cykeludlejning / Bjarne Daugaard til prisen (www.faaborgcykeludlejning.dk). Bjarne lejer cykler ud i Faaborg området, enten fra bopælen, eller han leverer, hvor kunderne skal bruge cyklerne. Desuden kører han bagage og cykler for Ruby rejser.

Bjarne brænder for sin forretning og yder en super service til sine kunder. Han har netop udvidet med 6 nye elcykler, samt 10 trekking bikes, så han nu har ca. 60 cykler til udlejning. Han har åbent alle dage fra morgen til sen aften i sæsonen, og gør gerne det lidt ekstra, som betyder glade kunder. Bjarne er udfordret af komplekse kroniske smerter, men for ham er kontakten med kunderne og det at yde en god service en afledning fra smerterne, samt en væsentlig forbedring af livskvalitet.”

  • ”Lyø cyklen” - Bycykel nu som Ø-cykel

Citat fra indstillingen: ”Ved færgelejet i Lyø havn opsatte Lyø Beboerforening i forsommeren 2018 i alt 30 cykler til udlejning. Cyklerne minder om den klassiske bycykel man kender fra København og andre storbyer, - men er alligevel lidt anderledes, og tilpasset Ø-livets ro og charme. Ordningen er nemlig ligetil, og cyklerne må medbringes på hele øen. På Lyø har vi tillid til hinanden, så betaling sker i en simpel kasse ved siden af cyklerne.”