Destination Fyn_logo
Et hotelværelse med en redt dobbeltseng, tændte lamper på bordene ved siden af sengen og et skrivebord foran et af vinduerne.

Hotelværelser forvandles til hjemmekontor

7.4.2020
Foto: Destination Fyn

Ta’ på hotel og få lidt arbejdsro i den her turbulente tid. Sådan lyder opfordringen fra et par friske fynske hoteller, der har tænkt kreativt i forhold til at holde lidt liv i omsætningen under corona-krisen

En krise, der allerede i sidste uge havde sat sine tydelige spor særligt i den del af den fynske turismebranche, der driver hotel- og konferencevirksomhed, hvor de fleste har lidt kolosale tab på omsætningen.  

Milling Hotels var en af de kæder, der allerede tidligt efter regeringens forsamlingsforbud, mærkede krisen kradse og lukkede alle deres hoteller på nær to.   

I Odense holder de stadig åbent på Hotel Plaza, hvor der er god plads og luft til at følge forholdsreglerne fra myndighederne med at holde afstand osv.  

  • Vi har naturligvis lukket restauranten mv. men vi har vurderet, at der var basis for at holde et enkelt af vores hoteller åbent i Odense. Det har dog været lidt svært at kommunikere ud til kunderne, at man rent faktisk stadig kan overnatte hos os. Ideen om udlejning af de tomme værelser til hjemmekontorer kom således primært af, at vi har behov for at fortælle omverdenen, at vi stadig er her og har åbent, fortæller Gitte Milling 

Der har endnu ikke været kæmpestor efterspørgsel kontorerne, men hvis tiden med hjemmearbejde trækker ud efter påske, er Gitte Milling ikke i tvivl om, at det kommer. 

  • Der er jo mulighed for at dele tiden på kontoret op mellem flere personer, så f.eks. mor tager formiddagen og så rykker far ind om eftermiddagen, mens den anden tager tjansen med hjemmeskole osv. Det har vi oplevet, at flere sætter stor pris på. Desuden er der jo fri kaffe og the og mulighed for take away frokost, så arbejdstiden bliver så effektiv som muligt, tilføjer hun. 

Værelserne koster 299,- pr. dag, så det er ikke noget Milling Hotels tjener voldsomt på, men i og med at hotellet alligevel holder åbent, vil en maksimal kapacitetsudnyttelse være med at til sikre en omsætning, der trods alt holder hjulene i gang, indtil der begynder at komme bookinger i bogen igen. Ligesom så mange andre i branchen oplever Milling Hotels nemlig stor tilbageholdenhed og forsigtighed fra kunderne, hvad angår fremtidige bookinger lige nu. 

  • Folk er i venteposition, og så længe ingen stiller garantier i forhold til fx køb af gavekort, er det desværre ikke den store aktivitet, vi ser på det område heller, fortæller Gitte Milling. 

Også Frederik d. IV ’s Hotel og Fjeldsted Skov i Middelfart har set potentialet i at bruge den ledig kapacitet til at afhjælpe de hårdt trængte familier med et hjemmekontor i ro og fred.