Hike Fyn

Foto: www.naturaaktiv.com

Formålet med Hike Fyn-projektet er at bringe det fynske vandreprodukt op i international særklasse og udvikle Fyn og Øerne som én samlet vandredestination. 

Vandring er det nye sort

På med vandreskoene. Ud at gå. Bare nyde roen, den rene luft, nærheden til naturen og komme helt ned i gear. 

Interessen for at komme ud at gå eller vandre i naturen er stigende, både blandt danskerne og hos vores internationale gæster. Der er derfor potentiale i at satse på at tiltrække vandreturister. Det kan både øge omsætningen og gøre sæsonen længere.

13 turismevirksomheder har deltaget i et forretningsudviklingsforløb under HIKE Fyn-projektet. De har alle arbejdet seriøst med at udvikle målrettede tilbud til vandreturister, samtidig med at de har fokus på bæredygtighed og kvalitet i oplevelsen.

Inspirationskatalog

Som afslutning på projektet er der udarbejdet et inspirationskatalog med de 13 medvirkende virksomheder. Katalogen er tænkt som inspiration til alle, der har interesse i at udvikle eller markedsføre vandreturismen på Fyn og Øerne.

HIKE Fyn-projektet

Vil du vide mere om formålet med, baggrund for og aktiviteterne i HIKE Fyn-projektet? 

Læs mere om HIKE Fyn-projektet her

Presseomtale

I august 2023 besøgte erhvervsminister Morten Bødskov Sulkendrup Mølle, som er en af de aktører, der har deltaget i et forløb under Hike Fyn-projektet, hvor de har fået hjælp til at målrette deres forretning til outdoorsegmentet og udvikle nye, fynske vandreprodukter.

Læs artiklen Fyn viste outdoor-satsning frem: Minister fik indblik i lokal turismeudvikling på Turistmonitor (kræver abonnement)

Se indslaget Ministerbesøg på Sulkendrup Mølle på TV2/Fyn

10 frivillige testvandrere fra Dansk Vandrelaug og Langelands Stivenner har som led i Hike Fyn-projektet testet vandreruterne på Fyn, Langeland og Ærø og er kommet med forslag til forbedringer, som kommunerne nu er i færd med at føre ud i livet. Det fortalte TV2/Fyn om i et indslag fra Lillebæltsstien ved Middelfart i august 2023:

Se indslaget Vandrestier testes og vurderes for at fremme turismen på Fyn på TV2/Fyn

Portrætfoto af Anders Franz Johansen fra Destination Fyn
Få mere viden om Hike Fyn

Forretningsudvikler, Hike Fyn

afj@destinationfyn.dk