Destination Fyn_logo
Gult sommerhus i midten af et strandligt landskab.

Guide: Miljøcertificering og -mærkning

Foto: VisitFyn

Få et øget kendskab til de certificeringer og miljømærkninger, der er særligt relevante for jeres arbejde med bæredygtighed.

Destination Fyn ønsker at skabe et øget kendskab til certificeringer og miljømærkninger, som led i en bæredygtig udvikling af turismen på Fyn. Vi ser certificeringer og miljømærker som en måde at skabe struktur for jeres virksomheds arbejde med bæredygtige tiltag. Det giver jer en mulighed for at sætte standarder og mål for jeres virksomhed, og dermed løfte jer selv og hele branchen i et fælles ansvar.

Guide: Miljøcertificeringer og -mærker

Destination Fyn har udviklet denne guide som giver et indblik i, hvordan miljøcertificeringer og -mærkning kan bruges til at skabe struktur i jeres arbejde med bæredygtighed, eksempler på hvilke miljøcertificeringer og -mærkninger der er relevante for virksomheder i turismebranchen, samt hvordan de kan bruges til at synliggøre jeres indsats.  

Guiden er ment som en hjælpende hånd til jer – organisationer eller virksomheder – som overvejer at gå i gang med at arbejde med miljøcertificeringer og -mærker. Det kan være, at I allerede er i overvejelser, men er usikre på, hvilke ordninger eller mærker I skal vælge. Eller er i tvivl om, hvordan I skal gribe processen an. Vi håber her, at kunne skabe et bedre overblik, som kan hjælpe med at træffe valget og give et sidste skub til at komme i gang med arbejdet

Et overblik over logoer på certificeringsordninger inden for miljø

Webinar: Miljøcertificering og -mærkning

Foto: Destination Fyn

Webinar: Miljøcertificering og -mærkning

De værktøjer, som i får i vore guide til miljøcertificeringer og mærkning kan med fordel suppleres af optagelserne fra vores webinar om Certificeringer og miljømærker i oplevelsesindustrien.

I dette webinar fortæller 3 oplægsholdere om hvad certificeringer og -mærkninger er og hvordan de kan bringe værdi til turismevirksomheder.  

Kasper Dirckinck-Holmfeld, lektor ved Cphbusiness, fortæller om miljøcertificeringer og -mærkninger generelt, og hvordan I vælger de rette for jeres virksomhed.   
Maria Klausen fra Hotel Faaborg Fjord forklarer hvordan de brugte Green Key certificering til at systematisere deres arbejde med bæredygtige tiltag, samt hvordan certificeringen giver dem mulighed for at byde ind på offentlige udbud, øge deres brandværdi og spare penge.  

Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef ved dansk erhverv, fortæller mere om miljøcertificeringer og -mærker og hvordan de kan styrke oplevelsesindustrien. 

Mark Hauge Østergaard

Forretningsudvikler, Digitalisering & Bæredygtighed

mhoe@destinationfyn.dk