Cykelryttere på vej ind ad opløbsstrækningen i tæt løb. Tilskuere står bag hegn og hepper til begge sider.

Fyen Rundt

Foto: Waitfo

Cykelløbet Fyen Rundt afholdes i 2020 allerede d. 8. maj. Her er det 110. gang, at de fynske landeveje indtages af elite- og motionsryttere i anledning af Fyn Rundt.

Fyen Rundt er en årligt tilbagevendende sportevent i Sport Event Fyns eventportefølje, som tiltrækker over 2000 deltagere, hvilket gør det til Fyns absolut største motionsløb. Af disse deltagere er det hovedsagligt firma-, familie- og sportshold, som stiller til start ved den legendariske cykelklassiker, hvor motion og sammenhold er i højsædet. Løbet er dog samtidig kendt for sit stærke elitefelt med store danske og udenlandske cykelstjerner, hvor det i 2018 var danske Mads Pedersen fra Trek Segafredo holdet der vandt løbet. Således henvender Fyen Rundt sig både til cykelkurve og pladehjul.

Men selvom der er klare normer og traditioner for det klassiske cykelløb, der har eksisteret siden 1894, er det ikke ensbetydende med, at der ikke sker ændringer. Cykelløbet var blandt andet i 2019 udgaven igen ændret til et søndagsløb for at skabe en festivalstemning omkring eventen, og i 2017 blev målområdet endvidere placeret i hjertet af Odense og Munke Mose, hvor der var lagt op til fynsk fest med efterfølgende koncert. Alt dette bygger vi videre på i 2020, hvor der, udover at løbet er flyttet til maj, igen er varslet spændende ændringer.

Pro Cycling DK, Fyen Rundt´s kommercielle partner udtalte i den forbindelse:

”Som cykelløb er Fyen Rundt i en klasse helt for sig selv. Ruterne ude på øen fås ikke smukkere i Danmark og det varierede landskab byder på afvekslende udfordringer for alle deltagere. Lige fra de, der gerne vil teste formen for alvor til de, der kører for motionen og oplevelsens skyld. Ved at lægge afslutningen ind i bymidten får Fyen Rundt en hel ny og anderledes identitet, som alle fynboer kan få uendeligt megen glæde af.” 

Læs mere om den folkelige og festlige cykelklassiker her.