Destination Fyn_logo
Bane, deltagere og publikum til VM i Cyklecross med havet i baggrunden.

Events og oplevelser

Foto: Lars Møller

Med tiltrækningen af store internationale sportevents sætter vi Fyn på landkortet, skaber vækst i turismebranchen og giver gæster og fynboer medrivende oplevelser.

Destination Fyn er med til at løfte strategisk udvalgte turneringer og mesterskaber fra ren sportslig afvikling til totaloplevelser, der gavner og betyder noget for såvel tilrejsende gæster som fynboerne og fynske virksomheder. 

Det handler i høj grad om værtskab. Når Fyn slår døren op for sin gæst – den konkrete sportevent – kan den ikke bare føle sig hjemme blandt den lille halve million indbyggere. Midt i de trygge omgivelser kan den også se frem til overraskelser; som f.eks. når virksomheder matches og udvikler deres forretning, eller når gæster tager hjem med eventyrlige bonusoplevelser i bagagen, der giver dem lyst til at vende tilbage. Alt sammen noget, der får eventen til at tage sig mere attraktiv ud, når den drager videre til næste destination, eller når den vokser og gror i den fynske muld. 

Hyundai Bueskydning

Foto:Lars Møller

Destination Fyn bringer nemlig de fynske styrkepositioner i spil, så events lander på Fyn – og ofte vender tilbage flere år i træk som verdens femte største badminton turnering Victor Denmark Open. På Fyn får sportevents intimitet, nærhed og ikke mindst en lokal forankring, der bygger på 20 års erfaring og et solidt samarbejde på tværs af de fynske kommuner (tidligere i regi af Sport Event Fyn). 

Destination Fyn har gode forbindelser. Det gælder fysisk, hvor broer mod øst, vest og syd bringer Fyn tæt på resten af Danmark og den perlerække af småøer, som findes i det unikke sejlerfarvand ca. 1000 km rundt om øen. Det gælder også via de 1200 km cykelsti, som er med til at binde Fyn sammen til en helt unik Bike Island. 

Det gælder desuden ikke mindst forbindelser til det fynske erhvervsliv. Et tæt samarbejde under det fælles tag hos Erhvervshus Fyn med stærke klynger inden for drone- og robotteknologi, det maritime og byggebranchen giver Fyn mange strenge at spille på som eventdestination, især når det handler om at opnå det fulde erhvervsmæssige udbytte af eventen og aktivere fynske virksomheders eksport- og samhandelsmuligheder. 

Sportevents skaber mulighed for handelsaftaler

Foto:Destination Fyn

På Fyn har vi desuden fokus på at koble tiltrækningen af sportevents med tiltrækningen af konferencer og anden erhvervsturisme. Det gælder eksempelvis når vi udnytter en position vundet gennem cykelsportevents til også at tiltrække traditionelle konferencer f.eks. for forbund eller netværk inden for cykling (som fx den internationale cykelunion, UCI.)  

Det gælder også, når vi udvikler koncepter, som de fynske hotel- og konferencesteder kan udfolde på tværs af leisure- og erhvervsgæster i relation til f.eks. bæredygtighed og øget digitalisering. Koncepter, som samlet set gør Fyn mere attraktiv både som sporteventdestination og som vært for erhvervskonferencer. Destination Fyn insisterer nemlig på at udnytte oplagte synergier mellem de to indsatser og sikrer, at de sammen skaber omsætning, bidrager til opbygningen af internationale relationer og løbende fungerer som katalysator for kendskabet til Fyn.  

Oversigt over sportevents

Jakob Lund Staun
Eventchef

Eventchef

jakls@destinationfyn.dk

Bagom de store sportevents

Hvad sker der bag kulisserne fra drøm til virkelighed, når Destination Fyn sætter sig for at trække store sportsbegivenheder til Fyn? Lyt med på denne podcast, hvor eventchef Jakob Staun tager os med ind i Maskinrummet og indvier os i detaljer fra sit arbejde, der som oftest foregår et godt stykke fra selve sportsarenaen. 

Lyt på: Apple Podcast | Spotify | PodBean