Destination Fyn_logo
En masse hvide Melges-både med sejlere på ræd og række på havet

En fynsk sommer for fulde sejl

15.6.2023
Foto: Mick Anderson

The Ocean Race stævnede ud fra Aarhus i sidste uge efter et 10 dage langt stopover. Med den festlige og folkelige fejring af sejlsport blev der samtidigt sat kurs mod endnu flere internationale sejlevents i Danmark hen over sommeren. Tre af dem foregår på Fyn.

Ikke så snart har de imponerende havkapsejladsbåde forladt Aarhus i Ocean Race, før andre både indtager de danske farvande for at dyste om VM- og EM-medaljer.
 
"Danmark er en kendt sejlsports- og sejleventnation. I Sport Event Denmark glæder vi os over, at The Ocean Race's stopover i Aarhus og de mange kommende sejlevents rundt omkring i Danmark er med til at give vores eventkalender 2023 vind i sejlene. Alene i år er Danmark også vært for VM'er i Melges 24, Contenderjoller, Matchrace, Europajoller og Yngling samt et EM ORC Doublehand," fortæller Lars Lundov, som er direktør hos Sport Event Denmark.
 
På Fyn er der stolthed over at kunne gribe stafetten og fortsætte en stærk sejlsportssommer i Danmark med ikke mindre end tre verdensmesterskaber på to uger.
 
"I Kerteminde sejler VM i Contenderjoller på bølgerne fra bl.a. RSX VM og andre store sejlsportsevents, som Kerteminde Sejlklub gennem årene har løftet i tæt samarbejde med Sport Event Denmark, Kerteminde Kommune, Erhverv & Turisme i Kerteminde og os. Og med GoSail ved roret i Middelfart føjer kvindernes VM i Matchrace og VM i Melges 24 et par skinnende perler til den lange kæde af internationale events i sejlsportens tegn, som vi sammen med Sport Event Denmark og Middelfart Kommune har understøttet i det nordvestfynske. Vi ser frem til, at det endnu engang bliver et udstillingsvindue for Fyn fra en af sine smukkeste sider og bringer både liv og omsætning til øen," siger eventchef hos Destination Fyn, Jakob Staun. 

Til vands og til lands

Erfaringerne fra tidligere sejlevents og ikke mindst fra det netop afviklede The Ocean Race Stopover i Aarhus viser, at det er vigtigt, at der er noget at opleve for de tilskuere, som finder ned til havnen for at tage del i et sejlermesterskab.
 
"Et stort udbud af aktiviteter på havnen er med til at åbne vores sport op for alle de, der endnu ikke kender til sejlerlivet - og måske får nogle af dem endda selv lyst til at prøve kræfter med sejlads efterfølgende. Samtidig viser vi resten af verden, hvor fantastiske sejladsforhold vi har i Danmark, og hvor dygtige arrangører vi kan mønstre," siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.
 
Både i Kerteminde og Middelfart håber man også, at de mange planlagte aktiviteter i forbindelse med VM-stævnerne i hhv. uge 26 og 27 vil trække masser af mennesker til. Der er nemlig noget for såvel sejlere som turister og borgere:
 
"Jeg glæder mig på byens vegne over, at vi endnu en gang kan byde på sejlads i international sammenhæng i Kerteminde. VM-stævnet bliver afholdt samtidig med, at vi officielt indvier den nyrenoverede marina, der tilbyder både fritids- og kapsejlere endnu bedre havneforhold, og som netop skal være med til at tiltrække store sejlsportsarrangementer. Kerteminde Sejlklub har stor erfaring i at afholde store internationale stævner, og sammen med Sport Event Denmark, Destination Fyn og en masse frivillige kræfter er arrangementet i trygge hænder. Så vi glæder os til at tage imod de mange sejlere og sejlsportsinteresserede i vores smukke by," siger borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Ejsing Olesen.
 
I Middelfart kan man bl.a. komme på snorkeltur og se, hvad der gemmer sig under den overflade, VM-bådene suser henover, bygge sandskulpturer med professionelle og høre mere om, hvordan såkaldte biohuts (fiskebørnehaver) er med til at skabe mere liv i Lillebælt.
 
"Vi ser frem til at byde de mange sejlere velkommen til byen og give de lokale nogle seværdige sportsoplevelser helt tæt på med både Melges 24 og Matchrace. Jeg mener, at det vidner om, at vi er en attraktiv eventdestination, der har de rette forudsætninger for sejlsport i verdensklasse, som jeg glæder mig til at opleve lige om lidt. Samtidigt kommer der til at summe af liv både ved Middelfart Marina, hvor der er masser af aktiviteter for børn og voksne i begge VM-uger, og i Middelfart midtby, hvor handelslivet er klar til at byde besøgende velkommen, og hvor der er rig mulighed for at opleve vores attraktioner såsom Clay og Bridgewalking" siger Middelfart Kommunes borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Fakta

•    VM i Melges 24 finder sted på Middelfart Marina d. 26. juni - 1. juli
•    VM i Matchrace for kvinder finder sted på Middelfart Marina d. 3. juli - 7. juli
•    VM i Contenderjoller finder sted på Kerteminde Marina d. 1. juli - 8. juli
•    Se hvad du kan opleve i Middelfart under VM'erne
•    Se hvad du kan opleve i Kerteminde under VM

Kontaktinformation 

Sport Event Denmark: Lars Lundov, direktør, tlf. 40 31 48 55
Destination Fyn: Jakob Staun, eventchef, tlf. 61 68 73 70
Dansk Sejlunion: Julie Elver Stolberg, presseansvarlig, 21 83 87 47
Kerteminde Kommune: Kasper Ejsing Olesen, borgmester, tlf. 24 65 92 49
Middelfart Kommune: Johannes Lundsfryd, borgmester, tlf. 25 28 41 42