Destination Fyn_logo
Genspejling af den lille havfrue, der under vandet rækker hånden op mod lyset i vandoverfladen. Scene fra filmen af samme navn.

Den lille havfrue skal vække drømme og eventyrlyst

16.5.2023
Foto: Disney / VisitDenmark

I anledning af premieren på Disneys Den Lille Havfrue lancerer VisitDenmark en kampagne, der skal få norske og svenske familier til at rejse til Fyn for at gå på opdagelse på eventyrets ø.

Den 25. maj er der dansk premiere på Disneys nye live action version af Den Lille Havfrue. Filmen er en genfortolkning af Disneys originale animerede film fra 1989 om den lille havfrue Ariel og har den amerikanske sangerinde og skuespiller Halle Bailey i hovedrollen.
 
Som optakt til filmens premiere lancerer VisitDenmark d. 15. maj en kampagne i samarbejde med Destination Fyn og VisitOdense.
 
Kampagnen er målrettet børnefamilier i Sverige og Norge og inkluderer en kampagnevideo, der præsenterer eventyrlige oplevelser på Fyn og i Odense som f.eks. Egeskov Slot og Odenses gamle bydel. Optagelserne fra Fyn og Odense kobles i kampagnen med scener fra den nye film, og derved bliver der skabt en forbindelse mellem filmens eventyr og de eventyrlige oplevelser fra den virkelige verden.
 
Om den nye kampagne siger kommerciel chef hos Destination Fyn Sofia Wulff:
 
"Vi håber, at filmen om Den Lille Havfrue vil skabe ny interesse for eventyr og historier, som vi kan bruge til at fortælle om de unikke oplevelser, vi har i Odense og på resten af Fyn. Filmens hovedperson, Ariel, er fuld af nysgerrighed, frisind og eventyrlyst. Filmen skaber en anledning til at gå ud til et familiepublikum og vise mulighederne for at udforske de virkelige eventyr på Fyn".  

Film vækker følelser

VisitDenmark har gode erfaringer med filmturisme, hvor danske film typisk er med til at præsentere dansk kultur og livsstil, men også med at samarbejde med store internationale aktører i filmbranchen i forbindelse med internationale film, der har relation til Danmark.
 
"Når der er en film eller TV-serie, der relaterer til Danmark, har vi mulighed for at læne os op ad den interesse og bevågenhed, som skabes hos publikum op til en lancering. Og lykkes vi med at lave en reference fra den filmede fortælling til Danmark som rejsemål, kan vi øge rejselysten hos filmens publikum." siger Signe Lüth Di Liberto fra VisitDenmark og fortsætter:
 
"Det, som film kan, er at vække følelser og drømme, og det er præcis de samme processer, der er i spil, når man leder efter sin næste feriedestination."
 
Ikke bare filmsamarbejder, men i det hele taget samarbejder med kendte brands, er en del af VisitDenmarks strategi. I fremtiden vil VisitDenmark således søge at etablere flere internationale co-branding partnerskaber.
 
Se kampagnevideoer her: 
Norsk kampagnevideo
Svensk kampagnevideo
 
Link til svensk landingpage
Link til norsk landingpage

FAKTA om filmen

"Den Lille Havfrue" er instruktør Rob Marshalls live-fortolkning af den Oscar-vindende animerede musicalklassiker. Filmen har premiere i de danske biografer i hele landet den 25. maj 2023.
 
"Den Lille Havfrue" er den elskede historie om Ariel, en smuk og modig ung havfrue, der er nysgerrig efter nye eventyr. Som den yngste og mest trodsige af kong Tritons døtre længes Ariel efter at lære mere om menneskenes verden, og hun forelsker sig i den smukke prins Erik. Selvom det er forbudt for havfruer at være sammen med mennesker, føler Ariel, at hun skal følge sit hjerte. Hun indgår en aftale med den onde havheks Ursula, som giver hende en chance for at opleve livet på land, men i sidste ende bringer hun hendes liv - og hendes fars krone - i fare.
 
Ariel spilles af sangerinden og skuespillerinden Halle Bailey, Jonah Hauer-King spiller Prins Erik, Tony Award-vinderen Daveed Diggs lægger stemme til Sebastian, Awkwafina lægger stemme til Mågen (Skralde), Jacob Tremblay lægger stemme til Flounder, Noma Dumezweni lægger stemme til dronningen, Art Malik er Sir Grimsby, Oscar-vinderen Javier Bardem spiller Kong Triton, og den dobbelte Oscar-nominerede Melissa McCarthy spiller rollen som Ursula.
 
"Den lille havfrue" har manuskript af David Magee, der er blevet nomineret to gange til Oscars. Sangene indeholder musik af flere Oscar-vindere, Alan Menken med tekster af Howard Ashman samt nye tekster skrevet af den tredobbelte Tony Award-vinder Lin-Manuel Miranda.
 
Filmen er produceret af den dobbelte Emmy-vinder Marc Platt, den dobbelte Emmy-vinder John DeLuca og Rob Marshall og med Jeffrey Silver som executive producer. 

Kontaktinformation

Senior projekt manager, VisitDenmark, Signe Lüth Di Liberto, tlf. 25 56 11 71
Kommerciel chef, Destination Fyn, Sofia Wulff, tlf. 20 71 14 10