Destination Fyn_logo
Svendborgs insektbuffet

5 workshops: Kom hele vejen rundt om bæredygtighed i turisme

Foto: Svendborg Event

Vær med til at drøfte tiltrækning af arbejdskraft, forstå Generation Z, snakke adfærdsdesign med Julia Lahme, finde vej i junglen af grønne certificeringer og blive helt skarp på, hvordan vi fortæller vores gæster, hvad vi gør for at spare på ressourcerne.

5 korte hands-on workshops sætter fokus på alt det praktiske i begrebet bæredygtighed. Deltag i en enkelt eller flere af workshopsne!

De 5 workshops er arrangeret i samarbejde med SvendborgEvent.  
Det er gratis at deltage, men du skal selv købe kaffe o.l.
Der opkræves et No-show fee på 150 kr. ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før afvikling.

Potrætbillede af Julia Lahme foran en lys blå baggrund.

Foto:Julia Lahme

Afholdte workshops

Workshop 5: Social bæredygtighed: Skab værdi for dig og din virksomhed: Tiltræk ny arbejdskraft, brug lokalmiljøet og skab mere gæsteservice

Tid og sted: Den 22. marts 2023 kl. 8:00-10:30 på Fremtidsfabrikken i Svendborg
Undervisere: Erhvervshuset Dania – Henrik Sølvbjerg Pahus fra Erhvervshuset Dania og Nina Brandt Jacobsen fra BrandtJacobsen
Tilmeldingsfrist: Den 18. marts

Ofte er det langt nemmere at forholde sig til de miljømæssige eller økonomiske aspekter af bæredygtighed, men den sociale del må man ikke glemme. På dette praksismøde stiller vi skarpt på, hvad social bæredygtighed er, og hvordan det kan bruges til at skabe værdi for dig og din virksomhed, fx når du har brug for arbejdskraft eller de lokales opbakning. Vi dykker ned i fremtidens arbejdskraft, de unge, med et oplæg fra forsker Henrik Sølvbjerg og får tid til at se på, hvordan vi i egne virksomheder kan arbejde med den sociale bæredygtighed.

Workshop 4: Grønne certificeringer – hvilke og hvorfor?

Tid og sted: Den 27. februar 2023 kl. 15:30-17:30 i Borgerforeningen i Svendborg
Undervisere: Mikal Holst fra HORESTA og Nina Brandt Jacobsen fra BrandtJacobsen
Tilmeldingsfrist: Den 22. februar 2023

På denne workshop stillede vi skarpt på, hvilke grønne certificeringer der findes i det brede turismelandskab – hvor kendte er de hos kunderne, hvordan bruges de til at tiltrække nye klimabevidste kundegrupper, og hvad er fordele og ulemper. Workshoppen havde til formål at gøre det nemmere for dig at vælge til og fra i forhold til, hvilke mærkningsordninger der kunne være relevante for dig.

Workshop 3: Få dine kunder til at spare penge for dig: Adfærdsdesign og bæredygtighed

Tid og sted: Den 12. januar 2023 kl. 9:00-12:00 på Hotel Christiansminde i Svendborg 
Undervisere: Julia Lahme, ekspert i adfærdsmønstre og trendforsker, Mark Errebo Østergaard fra Destination Fyn og Nina Brandt Jacobsen fra BrandtJacobsen.

På denne workshop så vi nærmere på, hvordan du får dine kunder til at spare penge for dig! Sammen med trendforsker og markedsføringsekspert Julia Lahme ser vi nærmere på brugeradfærd, nudging og de små ændringer med den store forskel. Det er adfærdsdesign, det handler om: Hvordan får du dine kunder til at slukke lyset, sortere skraldet, eller hvad du ellers ønsker.

Vi har samlet lidt lækkerier fra denne workshop:

Workshop 2: Sådan kan du fortælle om dine bæredygtige tiltag – og sælge mere

Tid og sted: Den 8. december 2022 kl. 8:00-9:30 på NATURAMA i Svendborg
Undervisere: Mark Errebo Østergaard fra Destination Fyn og Nina Brandt Jacobsen fra BrandtJacobsen

En ting er, hvad vi gør for miljøet, for at spare penge eller for at finde alternative former for arbejdskraft. Men hvordan fortæller vi om det til kunderne? Flere og flere virksomheder og turister skal eller vil vælge fx overnatning eller aktivitet, der er mest mulig ”grøn” – hvor de med god samvittighed kan tjekke ind eller udøve en aktivitet. På denne workshop stiller vi skarpt på, hvad forskellen er på green hushing og green washing: Hvad og hvordan du bedst fortæller om dine bæredygtige tiltag. 

Workshop 1: Bæredygtighed i praksis

Tid og sted: Den 9. november 2022 kl. 8:00-10:30 på NATURAMA i Svendborg
Undervisere: Nina Brandt Jacobsen & Solveig Ydegaard fra BrandtJacobsen

Bæredygtighed er på alles læber, men hvordan omsætter vi det til praksis? Hvordan bruger vi det til at gøre noget godt for miljøet og samtidig ressourceoptimere? Hvordan bruger vi det i vores forretninger, og hvordan kan det skabe vækst og meningsfuld omsætning? Denne workshop er for dig, der gerne vil arbejde professionelt og lavpraktisk med bæredygtighed i din turismevirksomhed.
Vi skyder rækken af workshops i gang med en praksisnær og konkret kickoff, der stiller skarpt på, hvad bæredygtighed i turismen egentlig er, og giver nogle helt konkrete bud på, hvad der kan gøres.

Grafik: Interreg North Sea Region Circ-NSR EU-logo

Foto:Circ-NSR